HAJDUK - OSIJEK Željko Kopić: Nije slučajno da momčad Osijeka najbolje igra protiv jakih ekipa

Petak, 24. studenog 2017. 17:33 Napisao/la  Ivan Jelić

Nisam pristalica odokativnih varijanti 'dobro smo trčali' ili 'nismo dobro trčali', kaže Kopić o fizičkoj spremni igrača Hajduka

Željko Kopić
Željko Kopić Foto: www.hajduk.hr


Hajduk u subotu od 18 sati na Poljudu igra protiv Osijeka, u derbiju 17. kola  Željko Kopić prvi put vodi Hajduk u domaćoj utamici:

- Nakon utakmice u Puli iskoristili smo tjedan za analizu susreta, sve stvari koje su bile dobre i manje dobre. Radili smo na taktičkim obrascima na kojima inzistiramo. Situacija i energija u svlačionici je dobra, dečki su svjesni svega što nas očekuje. Pred nama je zahtjevan protivnik koji ima kvalitetne pojedince, dobro smo se pripremili i u pozitivnom ozračju, što se tiče stanja u ekipi, dočekujemo sutrašnju utakmicu. Već sam rekao što se tiče primljenih golova u drugom poluvremenu, analizirali smo ih s više aspekata. Tu je uvijek prisutan mentalni dio, zatim taktičke varijante i kondicijska komponenta. Nisam pristalica da odvajamo jedno od drugoga. Analizirali smo utakmicu u Puli  sa sva tri aspekta i kroz trenažni proces ćemo nastojati utjecati koliko možemo na svaki od njih. Dogovorili smo se da se napravi kompletna analiza postojećeg stanja što se tiče kondicije, te da se analizira i komparira učinak svakog pojedinca. Gospodin Febbrari će to usporediti sa stanjem talijanskih ekipa, gdje on ima uvid. Nisam pristalica odokativnih varijanti 'dobro smo trčali' ili 'nismo dobro trčali'. Tu je sada i Ivo Katušić za individualne pripreme, te je na njima da nam ukažu na smjer kojim trebamo ići u tom segmentu, rekao je Kopić.

Potom je uslijedilo pitanje o Osijeku...

- Oni imaju kontinuitet vođenja i jasnu ideju profila igrača koje su htjeli dovoditi. Nije slučajno što najbolje igraju protiv jakih ekipa jer se u takvim utakmicama dobro osjećaju, preko tranzicije rade dosta problema većini ekipa i imaju kvalitetne igrače koji im to mogu donijeti. Što se nas tiče, zadovoljn sam načinom kako su igrači prihvatili zahtjeve, bili smo hrabri i odlučni protiv Istre, a sada smo dobro trenirali i to mi daje umjereni optimizam da ćemo sutra biti na potrebnoj razini. Igrači i između sebe pokazuju odlučnost da stvari okrenemo na bolje, kaže Kopić.

U subotu Hajduk i Osijek igraju za drugo mjesto, idućeg tjedna igraju utakmicu četvrtfinala Kupa:

- Sav naš fokus je sada usmjeren na prvenstvenu, a ne na kup utakmicu. Na sutrašnjoj utakmici nam je fokus i usmjereni smo prema tome da kroz kvalitetu naše igre napravimo preduvjete da dođemo do dobrog rezultata i da svi koji dođu na stadion budu zadovoljni, zaključuje Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.