NAJVEĆA KAZNA

Hajduk bez gledatelja četiri utakmice

Četvrtak, 04. listopada 2018. 13:03 Napisao/la  SC

Hajduk bez gledatelja od utakmice protiv  Rijeke

Hajduk bez gledatelja četiri utakmice

 

Hajduk je strogo kažnjen zbog događanja tzv. navijača tijekom utakmice protiv Dinama u kojoj je osakaćen vatrogasac i kamenom pogođen Adam Gyurcso.

Evo obrazloženja disciplinskog suca Prve lige Alana Klakočera:

NK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo.

Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona.

Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute.

U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen.

Pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna, stoji u obrazloženju.

Odluka stupa na snagu za osam dana, što znači da će Hajduk protiv Osijeka igrati pred gledateljima.

Bez gledatelja igrat će od utakmice protiv  Rijeke ako HNS ne usvoji žalbu