NAJVEĆA KAZNA

Hajduk bez gledatelja četiri utakmice

Četvrtak, 04. listopada 2018. 13:03 Napisao/la  SC

Hajduk bez gledatelja od utakmice protiv  Rijeke

Hajduk bez gledatelja četiri utakmice

 

Hajduk je strogo kažnjen zbog događanja tzv. navijača tijekom utakmice protiv Dinama u kojoj je osakaćen vatrogasac i kamenom pogođen Adam Gyurcso.

Evo obrazloženja disciplinskog suca Prve lige Alana Klakočera:

NK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS na utakmici Hajduk-Dinamo.

Tijekom utakmice od strane suca i delegata utakmice evidentirana je upotreba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od strane domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona.

Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je u periodu od 62.-68. minute bila tri puta u prekidu u ukupnom trajanju od tri minute.

U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon ukazane liječničke pomoći zamijenjen.

Pomoćni trener Hajduka Mario Carević koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5.000 kuna, stoji u obrazloženju.

Odluka stupa na snagu za osam dana, što znači da će Hajduk protiv Osijeka igrati pred gledateljima.

Bez gledatelja igrat će od utakmice protiv  Rijeke ako HNS ne usvoji žalbu

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.