ZORAN DRAGOJEVIĆ

Još jedna ovakva sezona bit će veliki udarac za košarku

Petak, 11. lipnja 2021. 20:13 Napisao/la  KS

Seniori nam već praktički dvije godine ne igraju, tri, četiri puta smo imali pripreme, neka bude još jedna ovakva sezona i seniori će odustajati, upozorava trener košarkaša Crikvenice

Zoran Dragojević
Zoran Dragojević

Ovih nekoliko regionalnih košarkaških drugoligaša, odnosno nekadašnjih A-2 ligaša, koji su izrazili želju da se nastavi natjecanje još uvijek čekaju odluku Hrvatskog košarkaškog saveza.

Među njima su i košarkaši Crikvenice, koji su na početku ove sezone slovili najvećim favoritima za osvajanje prvog mjesta na Zapadu.

Dogovoreno je da se umjesto kroz ligaško natjecanje kup-sistemom dođe do najboljih momčadi u regijama, koje bi onda na turniru iznjedrile novog prvoligaša.

Postojale su dvije opcije, prema jednoj ime novog prvoligaša dobilo bi se u lipnju, prema drugoj u rujnu neposredno prije početka nove sezone.

- Koliko ja znam od nastavka natjecanja neće biti ništa do devetog mjeseca. Uostalom, i suludo je sada očekivati da bi se ljudi u dva tjedna mogli pripremiti za neko ozbiljnije natjecanje, započet će Zoran Dragojević, trener Crikvenice, koji ne skriva zabrinutost kada je košarka na ovoj razini u pitanju.

I tu je potpuno u pravu.

- Nešto se mora napraviti. Neka nas zadesi još jedna ovakva nepogoda, da je tako nazovemo, i to će biti veliki udarac za naš sport i našu ligu. A baza nam je ionako sve siromašnija  i siromašnija, klubovi će nestajati. Realno, seniori nam već praktički dvije godine ne igraju, tri, četiri puta smo imali pripreme, neka bude još jedna ovakva sezona i seniori će nam početi odustajati, nastavit će trener momčadi koja je ove sezone odigrala samo tri utakmice.

Crikveničani su u sezonu krenuli s velikim ambicijama, po tom se pitanju ništa nije promijenilo.

- Imamo ambicije, ne odustajemo od toga. Naravno da nećemo moći sve seniore, naročito ove dečke koji rade u turizmu, moći gnjaviti preko ljeta, ali ljeto ćemo iskoristiti radno. Pokušat ćemo sve ove nedostatke ispraviti, iako vrijeme ne možemo vratiti, zaključit će Zoran Dragojević, trener košarkaša Crikvenice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.