DAMIR BURIĆ Gorica nije doživila poraz prošle godine, to dovoljno govori

Petak, 16. kolovoza 2019. 13:50 Napisao/la  Toni Bilić
Damir Burić
Damir Burić

 

Nakon poraza u Koprivnici pred Hajdukom je novi ispit.

U petom kolu HNL-a u nedjelju na Poljud (18 sati) stiže Gorica.

- Ovaj tjedan smo puno razgovarali, imali smo dosta stvari za duboku analizu. Naša bijela linija koja se vuče u ovih nekoliko utakmica da stvaramo puno šansi, ali je manjak što ne postižemo golove. Protiv Belupa smo imali nekoliko sjajnih situacija. Upravo smo na tim elementima radili. Bilo je i nesretnih okolnosti, ali krećemo od nas i stvari koje možemo napraviti bolje. Jako smo razočarani, ovaj tjedan je za nas bio jako dug. Poraz nam se dogodio, a ne znamo ni sami kako. Htjeli smo da je utakmica s Goricom i ranije od nedjelje kako bismo što prije pokazali pravo lice, rekao je trener Hajduka Damir Burić, a zatim se dotakao zdravstvenog biltena.

- Josip Posavec se dobro osjeća, podigli smo intenzitet rada, vidjet ćemo još. Čolina je odradio jako dobar trening, nadam se da će se kontinuitet treninga produžiti i da će sada biti spreman. Osim duže ozlijeđenog Vučura i Stanka Jurića svi ostali su normalno trenirali. Imamo prostora za promjene.

Stigao je Boro Primorac...

- To je lijepa vijest za sve navijače Hajduka. Vratila se legenda kluba. Bio je godinama suradnik jednog od najvećih trenera Arsenea Wengera. Njegovo znanje i iskustvo za Hajduk je bogatstvo koje se treba iskoristiti na pravi način. Želim mu puno sreće, svi smo sretni što je tu.

Gorica?

- Gorica nije doživila poraz prošle godine, to govori da se radi o kvalitetnom protivniku. Imamo svoj plan, totalno se fokusiramo na nas. Naša želja je pokazati ono što znamo i biti dominantni kao u prijašnjim utakmicama. Ako tako bude u nedjelju, veselim se toj utakmici.

Hoćete li ostati u istom sustavu i u nadolazećim susretima?

- Sve vodeće momčadi su igrale sa sličnim protivnicima i svi su imali određene probleme. Prvenstvo je jako interesantno, nema momčadi kao što je lanjske sezone bio Rudeš. S te strane naša igra uvijek može biti podložna promjenama. Kada smo protiv Belupa ostali s igračem manje nitko to nije primijetio, ali nismo uspjeli kreirati opasne situacije. Ima stvari na koje moramo pripaziti.

Dosta inzistirate na presingu?

- Kada malo bolje pogledate i analizirate utakmice vidjet ćete da smo protiv Lokomotive iz presinga dali gol. Jako smo opasni što se tiče okomitih akcija u dubinu. To su svi vidjeli, mogu vidjeti akcije koje su školski izvedene. Naša akcija nije samo presing. Ne volimo puno igrati u širinu, cilj je gol. Želimo kratkim, brzim putem doći do gola. I u Koprivnici je bilo bezbroj situacija za to. Kada ih ne iskoristite morate uzeti dozu kritike, ja je uzimam. Ako ćemo biti objektivni ako damo dva-tri gola, onda možemo i primiti dva. Sve na kraju leži na nama. Mirne glave, vruća srca donijeti pravu odluku u pravom trenutku.

Što je forte Gorice?

- Imaju više igrača koji su u ofenzivnoj liniji jako opasni. Lovrić, Ndiaye, Miya, jako brzi igrači. Moramo biti jako oprezni, mislim da ćemo biti spremni za to.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.