Ante Erceg ponovo u Hajduku, napadač Brondbya mogao bi se vratiti na Poljud

Četvrtak, 13. prosinca 2018. 09:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Juranovićev izostanak na presici nakon pobjede nad Puljanima novinarima je dobro došao da saznaju tko će ponijeti kapetansku traku protiv Dinama što je bilo zanimljivije od igre protiv Istre

Ante Erceg
Ante Erceg Foto: Lario Tus

Pročula se vijest koja je za sada samo u sferi spekulacija, Ante Erceg mogao bi se vratiti u Hajduk.

Erceg je član danskog Brondbya, nije zadovoljan statustom u klubu.

Prošle zime napustio je Hajduk i potpisao za Al Shabab iz Emirata, gdje se zadržao samo tri mjeseca.

Ljetos je ostvario transfer u Brondby, sada bi vrlo lako mogao vratiti na Poljud.

Erceg bi sigurno bio veliko pojačanje ovako slavoj momčadi Hajduka koji u posljednjem kolu jesenskog dijela sezone igra protiv Dinama.

Nekada je to bio najveći hrvatski derbiji, u nedjelju će to biti tek jedan u nizu prvenstvenih ogleda ovih momčadi u ovogodišnjem natjecanju.

Trener Siniša Orešćanin, koji je ostvario dvije pobjede otkada je naslijedio Zorana Vulića, za dvoboj s Dinamom ne može računati na požutjele kapetana Juranovića i napadača Ivanovskog.

Nakon pobjede nad Puljanima novinare je više zanimalo tko će ponijeti kapetansku traku protiv Dinama nego što ih je zanimala igra protiv Istre.

Orešćanin nije želio otkriti ime novog&starog kapetana.

Čini se da bi jedina ispravna odluka bila da kapetansku traku trener dodijeli najiskusnijem Miji Caktašu, koji je u dosadašnjem dijelu sezone napravio nekoliko gafova.

Bivši trener Željko Kopić dao mu je kapetansku traku, potom mu je ista oduzeta, kapetan je bio Juranović.

Dolaskom na trenersku klupu Vulić mu je vratio kapetansku traku, ali mu je istu uduzeo nakon što je odbio zbog navodne ozljede igrati protiv Gorice u gostima.

Sada bi mu trebalo kapetansku traku vratiti, jer utakmica protiv Dinama najvjerojatnije mu je posljednja u bijelom dresu.

Čelnici kluba žele se pod svaku cijenu riješiti Caktaševa velikog ugovora, godišnje ima zagarantiranih 500.000 eura.

Prva je opcija da ga se pokuša u zimskom prijelaznom roku prodati, Splićani bi bili zadovoljni da na ime obeštećenja dobiju oko 2 milijuna eura.

Druga je opcija da ostane na Poljudu uz puno nižu godišnju zaradu.

Osim Caktaša klub se želi riješiti Saida, Orešćanin ga je izostavio iz kadra za sraz sa Isrom 1961 zbog ozljede koju je napadač demantirao. Said želi pod svaku cijenu otići.

Hajduk više ne računa na Memollu, Filipa...

Priča oko kapetanske trake samo je zabavno štivo za navijače, na Poljudu ima puno ozbiljnih problema.

Za koji dan, točnije 15. prosinca, drugi je krug izbora za nove članove Nadzornog odbora.

Oni koji budu izabrani promptno trebaju reagirati, posebice se pozabaviti radom predsjednika Jamsina Huljaja, sportskog direktora Saše Bjelanovića i šefa Akademije Krešimirom Gojunom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.