TROFEJ NOGOMETAŠ

Modrić najboljii igrač, Kek najbolji trener

Nedjelja, 10. lipnja 2018. 21:58 Napisao/la  SC

Trofej nogometaš  I Trofej HNS praktično ista priča

Modrić najboljii igrač, Kek najbolji trener

 Luka Modrić ponovo je izabran za najboljega hrvatskog nogometaša u izboru Hrvatska udruga Nogometni sindikat.

Trofej nogometaš dodijeljuje se temeljem glasova igrača i trenera, pa se izbor može smatrati mjerodavnim,  a Modrić je šesti put dobio nagradu u šestom izboru.

Arabi Hilal Soudani najbolji je igrač HNL-a, Matjaž Kek najbolji je trener HNL-a, Lovro Majer najblji je mladi igrač HNL-a...

Izbor najboljih Hrvatske udruge Nogometni sindikat održan u nedjelju u Zagrebu i prvi izbor HNS-a (Trofej HNS) održan prije nekoliko dana u Vukovaru ima iste laureate u istim kategorijama.

Razlika je da je HNS ove godie bojkotirao proglašenje Nogometnog sindikata, nagraeni reprezentativci pojavili su se na proglašenju u vlasititom angažmanu, prvi put je izostalo izaslanstvo HNS-a.

Razlog je jasan, predsjednik HNS-a Davor Šuker počeo je predsjednika Nogometnog sindikata Darija Šimića doživljavati kao protukandiata. Zato je i ustanovljen Trofej HNS-a!

- Bila je to vrlo teška i duga sezona, u prvenstvu i kupu nismo igrali kako se od nas očekuje, ali osvojili smo trofej koji je za Real najbitniji. Sretan sam što sam dio tog kluba i tog uspjeha koji će biti zapamćen za sva vremena i teško nadmašen. Mi ne možemo bez drame... imali smo najteži ždrijeb, put otkad sam ja u Realu: prvak Francuske, Italije, Njemačke, pa Liverpool. Zaista smo je zaslužili. Imam li više pojedinačnih ili momčadskih nagrada? Nisam brojao, individualne su lijepe jer su za sav trud koji pružaš i lijepo je dobiti ih, ali meni su draže kolektivne, rekao je Modrić.

- Transfer? Ja sam zasad igrač Dinama, a vidjet ćemo što će biti. SP? Nema Alžira pa navijam za Hrvatsku i siguran sam da ćete dobro proći, kazao je Soudani.

Najbolji hrvatski vratar je Danijel Subašić, najbolja hrvatska nogometašica je Maja Joščak.

Najbolja momčad HNL-a izgeda ovako: Livaković - Juranović, Benković, Nižić, Sosa - Bradarić, Ademi, Majer - Soudani, Heber, Gavranović.

Najbolji sudac Prve HNL je Bruno Marić:

- Godinama zagovaram da suci mogu razgovarati, a neki glupi propisi nam onemogućuju da govorimo kroz što prolazimo. Eto, u sezoni kada je bilo svega i svačega, igrači su me izabrali najboljim, jer su me upoznali. Kada bi i ostale suce upoznali, bilo bi lakše, rekao je Marić.

Nagradu Dobri duh hrvatskog nogometa dobio je trener Istre 1961 Darko Raić-Sudar, koji je protekle zaista prošao svašta.

Matjaža Keka nije bio na dodjeli nagrada u Zagrebu, nije se trener Rijeke pojavio ni u Vukovaru prije nekoliko dana.

Još je jedna nagrada pripala Rijeci, u izboru igrača najboljim travnjakom HNL-a proglašen je onaj na Rujevici.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.