×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 50

Engleski pacijenti na euro marginama

Srijeda, 22. veljače 2012. 07:42 Napisao/la 

Ukoliko se ne dogodi čudo, engleski nogomet će biti bez predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka. A s Otoka su i dalje uvjereni da se tamo igra najbolji nogomet na svijetu.

Osebujni su tipovi ti Englezi. Okrenuti isključivo sebi, vlastitoj tradiciji, kvalitetama, usput obožavaju podcjenjivati ostatak Europe. Jer, na Otoku se, navodno, igra najbolji nogomet, tamo stanuju najveće zvijezde, najbolji treneri, a novac se uglavnom dijeli u vagonima. Premiership je, naravno, ako ste možda posumnjali, najbolja liga u Europi. Zaista?


Neće ići. Barem ako je Liga prvaka mjerilo istinske vrijednosti. Ove sezone su Englezi u Ligi prvaka puki prolaznici, statisti i frajeri čije je mjesto rezervirano uglavnom za neugodna iznenađenja. Uostalom, ako se ne počnu događati čuda, u četvrtfinalu Lige prvaka engleski nogomet neće imati – niti jednog predstavnika. Manchester City je zapeo u filteru skupine, tamo se „proslavio“ i Manchester United, koji je u društvu „velikana“ (Benfica, Basel i Otetul Galati) osvojio „briljantno treće mjesto“ .


Da, naravno, Englezi će i na to imati adekvatan odgovor. Tako je ove sezone Europska liga, gdje igra „pola Premiershipa“ zapravo „jedino pravo i kvalitetno natjecanje“. Da su, kojim slučajem, dominantni u Ligi prvaka, onda bi Europska liga vjerojatno bila tretirana kao „utočište za uboge“. Tipična engleska priča. Oni, jednostavno, ne mogu biti loši. Premda su, zapravo, ove sezone – grozni.


Milan su, recimo, posprdno nazivali „staračkim domom“, a na kraju dana je isti taj Milan opasno „našamarao“ lepršavi Arsenal koji je, pazite, sa 0:4 otišao zadovoljan sa San Sira. Jer, mogli su, recimo, popiti i osam komada. Da ne bi sve ostalo na tome, Napoli je „odradio“ Chelsea. I ako ih ne poljubi sreća, Englezi će četvrtfinale LP gledati na TV ekranima. Ako im se bude dalo…


Situacija na Otoku? Savršena. Ili negdje blizu toga. Pljušte rasističke scene na tribinama i terenima, Fabio Capello je mahnuo na pozdrav Gordom Albionu, bivši kapetan reprezentacije John Terry je „varalica, rasist i preljubnik“, legenda Ryan Giggs je „obradio“ ženu vlastitog brata. Krasno društvo. Srećom, Wayne Rooney je presadio kosu. Ako su takvi likovi „krema“ nogometa, onda stvarno…  



Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.