SUPERKUP

Što očekivati ako najbolji igrač ne može stvoriti višak?!

Ponedjeljak, 15. srpnja 2019. 11:07 Napisao/la  Igor Vranić

Nakon poraza u Kupu, Bjelica ni pomislio nije provocirati Bišćana zbog načina igre budući da je Rijeka postignula tri pogotka iako je većim dijelom utakmice igrala povučenije nego u Superkupu

Marin Leovac (Dinamo) i Zoran Kvržić (Rijeka)
Marin Leovac (Dinamo) i Zoran Kvržić (Rijeka) Foto: www.hnkrijeka

 Trener Dinama Nenad Bjelica nakon utakmice Superkupa provokativno je izjavio da su momčadi poput Intera i Rudeša na Maksimiru igrale otvorenije od Rijeke.

Nije dometnuo da momčadi Intera i Rudeša ni zajedno ne bi mogle jednu utakmicu protiv Dinama dovesti do završnice u kojoj vratar Domagoj Livaković (Raspopović, 88) mora spašavati pobjedu.

Razumljiva je Bjeličina frustracija igrom Rijeke!

Iako Dinamo ima veću pojedinačnu kvalitetu od Rijeke, na postavljenu riječku obranu momčad Dinama nije stvorila ni jednu šansu, jedna lopta (Lešković) nakon prekida slučajno je udarila u gredu.

Dinamo je tijekom cijele utakmice samo jednom osmišljeno ušao u završnicu (Oršić, Hajrović 69) na nepostavljenu riječku obranu, kada je Igor Bišćan promijenio način igre.

Bišćanov problem nije bila Dinamova igra nego igra Rijeke u gusto posloženom bloku, posebice u kontekstu utakmica pretkola Europske lige.

Rijeka je pogodak primila nakon neforsirane pogreške u pokrivanju prostora, kada je strijelac (Gojak) ostao slobodan između dvije linije (vidi fotografiju).  

Na prostoru manjem od klupskog ureda prvo su dvojica igrača (Capan, Župarić) pustila da strijelac slobodno primi loptu leđima okrenut prema vratima, a onda ni trojica igrača (Capan, Župarić, Punčec) nisu uspjela blokirati udarac.

Dogodila se sustavna pogreška u kojoj se ni jednog igrača ne može izravno okriviti za pogodak!

To znači da je najveći krivac trener (Bišćan) koji je igrao u obrani momčadi europskog prvaka (Liverpool, 2005. godine)!

A tko je krivac kada igrači ne mogu ispuniti zahtjeve trenera?

Bišćan je protiv Dinama u Skuperkupu igrao isto kao u Kupu.

Nakon poraza u Kupu, Bjelica ni pomislio nije provocirati Bišćana zbog načina igre budući da je Rijeka postignula tri pogotka iako je većim dijelom utakmice igrala povučenije nego u Superkupu.

Rijeka je u Superkupu samo jednu akciju organizirano dovela do završnice (Čolak, Kvržić 3), najveća prilika (Raspopović 88) dogodila se nakon nefosirane pogreške obrane Dinama (Oršić).

Što god Bjelica mislio o Bišćanovu načinu igre, prema broju izrađenih prilika u Superkupu nije bilo razlika između Dinama i Rijeke.

Najveća razlika između utakmica Superkupa i Kupa bila je u tome da Zoran Kvržić trenutačno ni približno ne igra u formi iz prošle sezone.

Kvržić je Kupu postigao atraktivan pogodak sličan pogotku Dinama (Gojak) u Superkupu, "izmislio" je asistenciju za drugi pogodak, bio je u bazi trećeg pogotka...

U utakmici Superkupa najbolji igrač Rijeke u Kupu ni jednom nije stvorio višak u igri jedan na jedan!

Što Bišćan može očekivati od drugih igrača Rijeke ako najbolji igrač u utakmici protiv Dinama ne može stvoriti višak?!

Jedino može očekivati da mu Damir Mišković dovede pojačanja da bi Rijeka ozbiljno mogla igrati europske utakmice!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.