Slaven Bilić preuzima momčad jednog od vodećih klubova Championshipa

Srijeda, 12. lipnja 2019. 10:15 Napisao/la  SC

Bilić vodio nekoliko uglednih prvoligaških klubova (Lokomotiv Moskva, Bešiktaš, West Ham...), prvi put trebao bi voditi momčad kluba koja ima realne izglede postati prvak 

Slaven Bilić
Slaven Bilić

 

Slaven Bilić sve je dogovorio s čelnicima West Bromwich Albiona (WBA), hrvatski stručnjak spreman je potpisati trogodišnji ugovor s engleskim prvoligašem.

WBA je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu Championshipa, vlasnik kluba je kineski milijarder Lai Guochuan koji želi klub što prije vratiti u Premierligu.

U užem izboru za novog menadžera uz Bilića bili su Chris Houghton i Bruno Labbadia, čelnici WBA na kraju su odabrali Bilića.

Slaven Bilić stekao je iskustvo u engleskom nogometu na klupi premijerligaša West Ham Uniteda, koji je vodio dvije sezone.

Nakon toga otišao je u saudijski Al-Ittihad, gdje je neočekivano dobio otkaz početkom drugoga dijela prošle sezone.

Bilić je vodio nekoliko uglednih prvoligaških klubova (Lokomotiv Moskva, Bešiktaš, West Ham...), WBA se doima kao najveći izazov u njegovoj karijeri budući da bi prvi put trebao voditi momčad koja ima realne izglede postati prvak u jednoj respektabilnoj ligi.

Championship je postala itekako respektabilna liga otkada je Premiership postala najbolja liga na svijetu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.