Nikada slabiju momčad Hajduka očekuje utakmica protiv europskog Dinama, što može učiniti neiskusni trener Siniša Oreščanin?!

Subota, 15. prosinca 2018. 18:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk nema kvalitetan igrački kadar pa svaki rezultat, čak i minimalni poraz, ne bi bio razočarenje za ionako već godinama razočarane navijače 

Tko će čuvati Marija Gavranovića, Borja Lopez je ozlijeđen...
Tko će čuvati Marija Gavranovića, Borja Lopez je ozlijeđen...

 

Prije odlaska na zimsku pauzu na maksimirskom travnjaku odigrat će se dvoboj starih sportskih rivala, Dinama i Hajduka.

U ovom trenutku aktualni prvak iz Maksimira ima čak 19 bodova viška na svom kontu od momčadi s Poljuda.

Ne sjećamo se kada je slabija momčad Hajduka čekala sraz s Dinamom.

Na klupi sjedi neiskusni trener Siniša Oreščanin, koji je igrom slučaja, točnije zahvaljujući ljudima koji vode klub, dobio priliku voditi Hajduk.

Vrijednu igračku dobio je u svoje ruke u vrlo teškom i delikatnom trenutku, ne samo za njega nego za nekog iskusnijeg, trofejnog trenera.

Hajduk nema kvalitetni igrački kadar, ima tek nekoliko mladih, potentnih igrača koji bi mogli biti kamen temeljac za neki bolji, kvalitetniji, uspješni Hajduk.

Daleko su Bradarić, Nejašmić, Palaversa, Šego... od klasnih, trofejnih igrača!

Ponajprije struka, potom čelnici kluba i na kraju najvažniji čimbenik, navijači trebaju vjerovati u mlade igrače, pružiti im punu podršku.

Međutim, sve je to pod velikim znakom pitanja, jer klub je primoran zbog održavanja financijske stabilnosti mlade igrače prodavati čim stigne na stol iole ozbiljnija ponuda.

Da se vratimo nedjeljnom srazu sa Dinamom.

Trener Oreščanin ne može računati na požutjele kapetana Juranovića, te pričuvnog napadača Ivanovskog.

Od kako je nakon smjene Zorana Vulića preuzeo prvu momčad, preferira igru bez klasničnog napadača.

Tako je bilo protiv Slaven Belupa, Istre 1961 u prvenstvu, Osijeka u Gradskom vrtu u kup-utakmici.

Ne slaže se sa konstatcijom novinara da igra bez klasičnog napadača, kao svaki trener svoju Oreščanin ima svoju verziju impostacije momčadi.

U dvoboju sa Dinamom takav sustav igre teško može proći, iako je u nogometu sve moguće.

Najveća boljka Hajdukove momčadi je zadnja linija, koja ne ulijeva niti malo sigurnosti što se pokazalo u prethodnim utakmicama.

Hajdukov strateg ne može računati na Ismajlija, koji je operirao slijepo crijevo, ozlijeđenog Lopeza, te kartoniranog Juranovića.

Tko će ih zamijeniti?

Na desnom boku umjesto Juranovića mogao bi od prve minute istrčati zaboravljeni Tudor, na poziciji stopera najvjerojatnije će zaigrati Vučur ili Mikulić iako se ne bi iznenadilo da trener u vatru ubaci golobrade Batarela ili Vuškovića, koji je kao 17-godišnjak uvršten među šezdesetak najvećih nada u Europi.

Svaki rezultat, pa čak i minimalni poraz, ne bi bio razočarenje za ionako već godinama razočarane navijače kluba.

Za trenera Sinišu Oreščanina najvažnije da njegova momčad ne doživi rezultatsku katastrofu, jer novi Nadzorni odbor čiji je izbor zakazana za 15. prosinca to ne bi mogao "oprostiti" treneru bez obzira što je on najmanje krivac za stanje u svlačionici.

Kada smo već spomenuli svlačionicu, tijekom zimske pauze slijedi velika čistka igračkog kadra.

Said, Filip, Memolla... već su bivši igrači Hajduka, još neke igrače nećemo gledati na proljeće!

Trebala bi doći neka nova imena, ali to je već stara priča.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.