Srijeda, 16. kolovoza 2017.Viđak kontra Šuprahe: Nisam ja taj koji je rješavao prvenstva u korist Dinama!

Autor Ivan Jelić Srijeda, 04 srpnja 2012 15:14

Paško Viđak nije uspio sakupiti kvorum za izbornu skupštinu NS županije splitsko-dalmatinske, stoga je trebao podnijeti ostavku na mjestu predsjednika, smatra prozvani Šupraha

Paško Viđak
Paško Viđak Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Najavljena Izborna skupština Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije u utorak poslijepodne nije održana. Razlog je nedostatak kvoruma. Predsjednik Paško Viđak sazvao je skupštinu vjerujući da će imati kvorum za održavanje iste, te da će mu delegati klubova povjeriti novi četvorogodišnji mandat za vođenje saveza. Na skupštini su se trebala izabrati dva delegata koji će na skupštini HNS-a u četvrtak predstavljati županijski savez.

- U posljednje vrijeme moji suradnici bili su izloženi strahovitim pritiscima, čak i prijetnjama. Zbog svega toga delegat jednog kluba nije ni došao. Spočitavaju mi da sam prijatelj sa Zdravkom Mamićem. Poznajemo se više od 20 godina ali mi smo na "suprotnim stranama" kada je u pitanju interes hrvatskog nogometa. Željeli smo imati svoja dva kandidata na skupštini HNS-a i jasno svima kazati da se ne slažemo sa načinom izbora novog predsjednika HNS-a. To nam je onemogućeno. Bez obzira što misli druga strana do mjeseca prosinca kada mi ističe mandat, biti ću kao i dosad uspješni predsjednik nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije, zaključio je svog govor Viđak.

Protukandidat Viđaku za predsjednika županijskog nogometnog saveza je bivši nogometni sudac Alozije Šupraha. Iako mu Viđak nije spomenuo ime, sa govornice ga nije poštedio:

- Nisam ja taj koji je rješavao prvenstva u korist Dinama. ja volim drugi klub!, objasnio je još uvijek aktualni predsjednik.

Po završetku skupštine koja nije održana zbog nedostatka kvoruma Šupraha je bio decidiran.

- Paško Viđak nije uspio sakupiti kvorum za izbornoj skupštini, stoga je trebao podnijeti ostavku na mjestu predsjednika saveza županije splitsko-dalmatinske, bio bi to moralan čin. Poznavajuči ga on to neće učiniti Čelnici klubova koji nisu došli na skupštinu tim su činom iskazali svoje neslaganje dosadašnjim radom i vođenjem saveza na čijem je čelu Viđak, rekao je Šupraha.

Kako smo neslužbeno saznali, Šupraha će zajedno sa delegatima klubova koji su bojkotirali dolazak na skupštinu shodno statutu saveza zatražiti se održavanje Izvanredne skupštine nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije kako bi na legitiman način izglasali nepovjerenje aktualnom predsjedniku Pašku Viđaku i preuzeli vođenje saveza.

Morate se prijavit ukoliko želite komentirati

MaxTV Prva liga

1. Dinamo 5 10 13
2. Hajduk 5 2 10
3. Rijeka 5 4 9
4. Osijek 5 2 9
5. Slaven Belupo 5 0 9
6. Inter 5 3 8
7. Lokomotiva 5 -3 4
8. Cibalia 5 -5 3
9. Istra 1961 5 -5 2
10. Rudeš 5 -8 2
Detaljna tablica

SportCom.hr