DINAMO

Milan Bandić obećao novi i najljepši stadion

Srijeda, 11. rujna 2019. 21:42 Napisao/la  SC

Bit će to poklon Zagrebu i Hrvatskoj

Dinamo na prijemu kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića
Dinamo na prijemu kod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Povodom plasmana zagrebačkog Dinama u grupnu fazu Lige prvaka koja se ponovno vraća u Zagreb, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić ugostio je prvu momčad i delegaciju Dinama na svečanom prijemu u palači Dverce.

Delegaciju kluba predstavljali su predsjednik Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras, članica Uprave Amra Peternel te članovi Izvršnog odbora, stručni stožer i igrači prve momčadi.

- Dinamo je Zagreb i Hrvatska. Ušli ste u ligu najboljih i zaslužili ste najbolje. Veseli me prva utakmica Lige prvaka s Atalantom, pa dalje Shakhtar i Manchester City. Želim vam reći da nije sramota izgubiti, sramota je biti poražen. Igrajte svoju igru, budite prepoznatljivi kao do sada, pa makar nekad izgubili. Ali ne smijete biti poraženi i ne smijete uprljati grb koji časno nosite, zaštitni znak Zagreba i Hrvatske. To je simbol hrvatskog identiteta, klub je zagrebačka i hrvatska svetinja. Nenade, tebi hvala što si napravio jednu harmoničnu, efikasnu i jednu od najuspješnijih ekipa Europe. Želim vam puno zdravlja i uspjeha i da se zajedno veselimo, rekao je Bandić.

Gradonačelnik je modrima obećao i novi stadion.

- Napravit ćemo najljepši nogometni stadion u Hrvatskoj jer Dinamo to zaslužuje. A kada ja nešto kažem, to je više od potpisa. Onako kako Dinamo isprojektira, mi ćemo tako napraviti. Bit će to poklon vama, navijačima, Zagrebu i Hrvatskoj. Meni je Zagreb dao sve, a ja mu nisam vratio niti pola i zato ćemo vratiti s Dinamovim stadionom, dodao je gradonačelnik na prijemu.

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Hajduk Split 9 16
2 GNK Dinamo 9 16
3 NK Osijek 3 13
4 HNK Rijeka 2 12
5 HNK Gorica 1 12
6 NK Lokomotiva 2 11
7 NK Istra 1961 -3 8
8 NK Slaven Belupo -11 7
9 Inter Zaprešić -4 6
10 NK Varaždin -8 4