Trener Cibalije rasistički vrijeđao Soudanija: Jebem ti majku crnu, jebem ti majku klošarsku!

Subota, 14. travnja 2018. 23:38 Napisao/la  SC

Ništa nije prešlo granicu, nije bilo udaranja nego sitni verbalni okršaj koji je brzo završen i zaboravljen, rekao je Dinamov trener Nikola Jurčević

Soudani
Soudani Foto: www.gnkdinamo

 

Utakmica u Vinkovcima završila je teškim rasističkim incidentom, tijeko sukoba trener Cibalije Hrvoje Bradašić verbalno je vrijeđao najboljega igrača utakmice Soudanija.

Delegat Ivan Jurina zapisao je sljedeće:

Hrvoje Bradašić, kondicijski trener, po završetku utakmice prilikom ulaska u tunel, te opetovano u tunelu vrijeđao je gostujućeg igrača broj 2. Soudani El Arabi Hilal riječima "jebem ti majku crnu" "jebem ti majku klošarsku".

U svađu se umiješao vratar Livaković, njega su napali domaći igrači, umiješali su se specijalci i uspostavili red.

Što se tiče ponašanja na trbinama, u izvješću piše sljedeće:

Ponašanje većeg dijela gledatelja fer i korektno, osim dijela gostujućih navijača, njih oko 400. (smještenih na južnoj tribini) koji su uz bučno navijanje povremeno uzvikivali povike uvredljivog sadržaja, te su tako u 41. minuti i 42 minuti uzvikivali "Mamiću cigane odlazi iz svetinje", te u 44. i 45. minuti "Zdravko Mamić srpsko kopile", kao i u 90- 90+3, također uzvikivali "Ale, alo, jebi se Zdravko sa tobom je gotovo". te dijela domaćih navijača (njih oko 50.) smještenih na središnjem dijelu istočne tribine, koji su također cijelo vrijeme bučno navijali a u 43 minuti "HNS pederi nogomet ste sjebali", dok su u 69. minuti upalili jednu bljeskalicu (tzv strob) , te je tom prilikom zapaljena jedna sjedalica, koja je nakon dvije tri minute ugašena. Obje klupe uglavnom fer i korektne, osim opisanog incidenta po završetku utakmice, od strane kondicijskog trenera HNK Cibalia, Hrvoja Bradašića.

-  Utakmica je imala veliki ulog i normalno da dođe do tenzija, ali sve je završilo u sportskom duhu, ništa nije prešlo granicu, nije bilo udaranja nego sitni verbalni okršaj koji je brzo završen i zaboravljen, rekao je Dinamov trener Nikola Jurčević.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 38 64
2 HNK Rijeka 20 47
3 NK Osijek 16 42
4 NK Lokomotiva 17 41
5 HNK Hajduk Split 10 40
6 HNK Gorica 5 38
7 Inter Zaprešić -27 24
8 NK Slaven Belupo -11 22
9 NK Istra 1961 -24 17
10 NK Rudeš -44 7