Matjaž Kek: Individualne gluposti i ponašanje za svaku osudu dovele su do pobjede Rudeša

Ponedjeljak, 16. travnja 2018. 11:09 Napisao/la  SC

Nije to nikakvo prebacivanje odgovornosti, jer ja sam postavio momčad, ja sam odgovoran. To je poraz koji se dogodi, koji mora biti pouka, kaže trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

 Rijeka u utorak (20) igra u Puli protiv Istre 1961 pod opterećenjem teškog poraza (2:4) od Rudeša:

- U Kranjčevićevoj smo igrali i izgedali jako loše, izrazito me zasmetao ulazak u utakmicu, dekoncentracija, taj gard, da u prvih 15-20 minuta nismo dobili ni jedan duel. Poslije početnog šoka smo htjeli, išli, zabili dva gola, ali individualne gluposti i ponašanje za svaku osudu dovele su do zaslužene pobjede Rudeša. Igračima sam sve rekao, oni znaju... Samodopadni smo bili od početka, a onda kad hoćeš, ne krene, napraviš pogreške, pa misliš sad ćeš ih uloviti, pa napraviš iduću glupost... Izuzetno je bila loša i komunikacija među igračima, nije bilo nekog da podvikne, počne rigati vatru! No, nije to nikakvo prebacivanje odgovornosti, jer ja sam postavio momčad, ja sam odgovoran. To je poraz koji se dogodi, koji mora biti pouka. Idući put kad ćemo tako samodopadno ući u utakmicu, opet ćemo biti kažnjeni. Mi dobro izgledamo samo kad smo na 120 posto. Da zajedništvom i angažmanom nadoknadimo individualne manjkavosti, rekao je Matjaž Kek u redovitom javljanju ponedjeljkom za Radio Rijeku.

U Puli neće igrati dvojica standardnih igrača:

- Bradarića nema zbog nedoličnog ponašanja, Župarića zbog gluposti koju je napravio, a u Puli se zakuhalo, momčadi s dna sada traže bodove. Istra je u rezultatskoj krizi, ali uopće ne igra loše. A zadnju smo utakmicu na Drosini izgubili. Bit će to prava provjera karaktera i kvalitete, kazao je Kek.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 38 64
2 HNK Rijeka 20 47
3 NK Osijek 16 42
4 NK Lokomotiva 17 41
5 HNK Hajduk Split 10 40
6 HNK Gorica 5 38
7 Inter Zaprešić -27 24
8 NK Slaven Belupo -11 22
9 NK Istra 1961 -24 17
10 NK Rudeš -44 7