MATJAŽ KEK Nitko neće pomoći Hajduku osim njega samog

Subota, 20. srpnja 2019. 17:15 Napisao/la  SC

Stvarno ne bih želio da se bilo koja moja izjava krivo shvati, ali ne znam zašto bi se netko trebao bojati preuzeti Hajduk, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek

 

Matjaž Kek komentirao je za Index stanje u Hajduku nakon ispadanja iz Europske lige.

- Gledao sam malo prvu utakmicu pa sam zaključio da nema potrebe gledati drugu. Na teletekstu sam vidio da Hajduk vodi 1:0 i kad mi je sin kasnije javio da su Splićani ispali, nisam mogao vjerovati. Ne znam pamti li hrvatski nogomet veću senzaciju od te i uopće ne znam kako bih to komentirao. Bio sam sad par tjedana u Dalmaciji i pratio malo sa strane cijelu tu situaciju. Veličina Hajduka i njegova tradicija dodatno potenciraju sve što se tamo događa, ali meni je to tužno gledati. Znam nešto o Hajduku i znam kakve oni probleme imaju, ali mislim da previše energije troše na druge stvari, umjesto da se pozabave sami sobom. Nitko neće pomoći Hajduku osim njega samog. I to jednim poštenim pristupom jer takav klub, ponos Dalmacije kako ga njegovi navijači zovu, to zaslužuje. Najlakše je alibi uvijek tražiti sa strane. Svi klubovi imaju manje ili veće probleme, ali rješavaju ih. No, u Hajduku oni traju predugo, kaže Kek.

Na pitanje bi li postao trener Hajduka izbornik slovenske reprezentacije je odgovorio:

- Ne, ne, ne bih se uvlačio u te priče. Ja sam izbornik Slovenije i ne razmišljam ni o jednom klubu ili reprezentaciji. Stvarno ne bih želio da se bilo koja moja izjava krivo shvati, ali ne znam zašto bi se netko trebao bojati preuzeti Hajduk? Zbog nekih priča oko kluba ili nečeg sličnog? Ne. Znam ja neke priče oko Hajduka i njihove probleme, ali ne znam koga ne bi povukli ti navijači i ta tradicija pa da odbije biti trener takvog kluba. No moraju se početi baviti sami sa sobom, drugog načina nema, zaključio je Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.