Ljupko Petrović: Više bih volio da smo izvukli Hajduk ili Rijeku nego Osijek

Četvrtak, 25. srpnja 2019. 10:57 Napisao/la  SC
Ljupko Petrović
Ljupko Petrović

 

Ljupko Petrović jedini je trener iz bivše države koji je postao europski prvak, 1991. godine na klupi Crvene zvezde osvojio je Kup prvaka.

Petrović je rođen u BiH (Brusnica Velika), vezan je za Osijek u kojemu je prvo igrao, a onda počeo trenersku karijeru.

Danas Petrović vodi CSKA iz Sofije, protivnika Osijeka u 2. pretkolu Europske lige.

- Mislim da Osijek ide pravim putem, tamo forsiraju svoje mlade igrače, imaju prave škole. Osječka škola nogometa u jednom trenutku bila je najbolja u Jugoslaviji. Treba raditi s mlađim kategorijama, osobno mislim da je lakši put kada se tako postupa. Osijek ima sjajne centarfore, tu je Mance koji je doveden iz Francuske, Marić je jak, snažan, mlad... Opasan je i lijevi bočni koji ih hrani loptama (Bočkaj), uglavnom idu prema gore. Jači su od Hajduka, više bih volio da sam izvukao Hajduk nego Osijek, pa čak bi nam bilo lakše da smo izvukli i Rijeku. No, nisam pesimist, kaže Petrović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.