Marijan Pušnik: Nisam baš u situaciji da se smijem, ali ste me nasmijali! Nema ovdje mira!

Utorak, 29. studenog 2016. 15:35 Napisao/la  Ivan Jelić

Iako smo izgubili dva puta, pokazali smo da se možemo ravnopravno nositi sa njima, kaže trener Splita Vjekoslav Lokica pred utakmicu protiv Hajduka

U Parku mladeži u četvrtfinalu Hrvatskog Kupa u srijedu (19) igraju gradski rivali Split i Hajduk.

- Nije me bilo na zadnjoj pressici, pa bih iskoristio priliku čestitati mojim momcima na dobro odigranom prvom poluvremenu protiv Intera. Istrčali su jako dobro, uglavnom preko 11 kilometara, a Erceg je oborio i rekord od 12 kilometara. Da je bila otvorenija utakmica, bilo bi i više, jer osim protiv Dinama i Rijeke ne moramo toliko trčati u oba smjera. Raduje me da je momčad pred kraj sezone postala kompaktnija, da se bore, da trče, radostan sam i ponosan jer vidim da oni to mogu i nadam se da će nastaviti do kraja prvenstva, kaže trener Hajduka Marijan Pušnik.

Na pitanje hoće li pobjeda protiv Splita donijeti mir u svlačionicu, Pušnik je odgovorio:

- Nisam baš u situaciji da se smijem, ali ste me nasmijali. Nema ovdje mira. Raduje me dobra atmosfera u momčadi, ponekad neka 'luda glava' razmišlja drugačije, ali to je normalno u grupi od 30 igrača. Zaista bi nam ta pobjeda i prolaz puno značili, kako klubu, tako i momcima, pa i meni, jer želimo nešto napraviti. Nećete čuti od mene velike najave. U kupu nema tajni, hoćeš doći do finala i tamo pobijediti, znači moraš pobijediti. Znam gdje sam došao, trener sam Hajduka, očekivanja su najveća, samo pobjeda zadovoljava  klub,  medije,  navijače, ali i nas u stožeru i igrače, zaključuje Pušnik.

U dvije odigrane prvenstvene utakmice Hajduk je dvaput pobijedio Split, 2:1  u Poljudu  i 1:0 u Parku mladeži:

- Iako smo izgubili dva puta, pokazali smo da se možemo ravnopravno nositi sa njima. Nismo imali sreće kao što nam je  sreća okrenula leđa na posljednjim prvenstvenim ogledima protiv Osijeka, Istre 1961. Velika nam je želja proći dalje, da bismo dobili Hajduka trebamo odigrati na gornjoj granici svojih mogućnosti. Vjerujem da su igrač unatoč svih problema svjesni koliko nam je važna ova utakmica. Kada su u pitanju Kup utakmice nema favorita, odnosno svaka momčad ima isti cilj, želju a to da prođe dalje. Znamo koliko je Hajduku važna ova utakmica, ali mene zanima samo da moji igrači budu na visini zadatka koji se od njih očekuje. Hajduk je favorit, ali samo dok ne počne gradski derbi, rekao je trener Splita Vjekoslav Lokica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.