INTER - RIJEKA Rijeka igra pod mučnim dojmom poraza na Poljudu, Inter igra pod sličnim dojmom poraza na Rujevici

Srijeda, 24. travnja 2019. 09:50 Napisao/la  SC

Smatram da je Rijeka uzdrmana visokim porazom u Splitu. Pokušat ćemo i to iskoristiti, iskreno se nadam da će igrači shvatiti o kakvoj se prilici radi, kaže trener Intera Samir Toplak

INTER - RIJEKA  Rijeka igra pod mučnim dojmom poraza na Poljudu, Inter igra pod sličnim dojmom poraza na Rujevici
Foto: Andrej Turina

Nogometaši Rijeke od 18 sati u Zaprešiću igraju polufinalnu utakmicu Kupa, Renato Punčec oporavio se od ozljede i fizički vratio na razinu standardnog prvotimca:

- Sve je u redu, nadam se da u završnicu sezone ulazim spreman, kaže Punčec.

U današnjoj utakmici cilj je jednostavan: 

- Najbitnije je bilo kako pobijediti u ovoj fazi natjecanja. Sigurno da neće biti lako igrati, da neće biti ista utakmica kao ona na Rujevici (7:0, op. a.). Vjerujem da će se oni defanzivnije postaviti nego na Rujevici. Najvažnije je što ranije zabiti gol i onda kontrolirati utakmicu do kraja, smatra Punčec.   

Stoper Rijeke nije igrao utakmicu u Splitu koja je završila najtežim porazom od Hajduka:

- Poraz je definitivno ostavio traga, svi smo razočarani načinom na koji smo poraženi, svi smo svjesni da stanje na terenu nije bilo dobro. Nemamo puno vremen za žalopojke, dobro je da danas igramo utakmicu, zaključuje Punčec.

Rijeka igra utakmicu pod mučnim dojom poraza u Splitu, dok Inter igra utakmicu pod istim dojmom poraza na Rujevici.

- Bacili smo taj poraz iz podsvijesti, svjesni da to nije bio realan rezultat. Dogodilo se mnogo toga što je usmjerilo ishod na Rujevici. Mi, međutim, crpimo snagu iz subotnje utakmice s Goricom (2:2), koju smo limitirali i nije nam postigla gol iz igre, već oba s bijele točke. Istodobno, smatram da je Rijeka uzdrmana visokim porazom (0:4) u Splitu. Pokušat ćemo i to iskoristiti. Iskreno se nadam da će igrači koji nisu osjetili ovakvu utakmicu shvatiti o kakvoj se prilici radi. To je prilika generacije, ali i svakog pojedinca. Kada dođeš na utakmicu od borbe za trofej, to je nešto zaista veliko. Stoga vjerujem da će svi dečki prepoznati snagu trenutka i baciti se na glavu u potrazi za plasmanom u finale. Radimo na psihološkoj pripremi i želimo maksimalan angažman, u tom će slučaju sve biti moguće, kaže trener Intera Samir Toplak.

Moguće je da odluče jedanaesterci:

- Spremamo se na sve i važan je jedino prolaz u finale. Nebitno na koji način. Ako trebamo 120 minuta kopati, kopat ćemo. Ako Rijeka bude bolja, čestitat ćemo, ali ovo je utakmica nakon koje si ne smijemo ništa moći predbaciti, rekao je Toplak za službenu klupsku stranicu.

 Inter je pod imenom Inker 1992. godine osvojio prvi hrvatski Kup, godinu dana kasnije igrao je u polufinalu.

Danas igra polufinale nakon 26 godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.