FINALE KUPA Samo da Rijeka ne izgleda kao u zadnjoj utakmici protiv Dinama, a onda je sve moguće

Srijeda, 22. svibnja 2019. 09:59 Napisao  I. V.

Bjelica je pozitivno samouvjeren jer prije svake utakmice zna kako će njegova momčad igrati, Bišćan može samo pretpostaviti kako će Rijeka igrati 

FINALE KUPA  Samo da Rijeka ne izgleda kao u zadnjoj utakmici protiv Dinama, a onda je  sve moguće
Foto: Lario Tus

 

Dinamo i Rijeka u srijedu od 18 sati igraju finale kupa u Puli.

- Radujemo se utakmici i jedva čekamo da počne. Spremni smo, a osim Muse cijela je momčad na raspolaganju. Želimo kao i svaki put do sada dati sve od sebe i pobijediti. Imamo protivnika koji je ove godine pokazao da je uz Dinamo najbolja ekipa u Hrvatskoj, a to se vidjelo i u našim međusobnim utakmicama - bile su dosta izjednačene i detalji su odlučivali. Poštujemo ih maksimalno, ali vjerujemo da ćemo biti bolji u finalu i osvojiti Kup. Pokazali su u zadnjem susretu kako misle igrati, kad su igrali sustave 4-3-3 ili 4-2-3-1 pokazali su da mogu biti dobri i opasni. Vidjet ćemo kako će se postaviti u finalu Kupa, bit ćemo spremni na sve mogućnosti. Ono što je važno je to da moja ekipa bude na visokom nivou i da ispune sve zadatke sa stopostotnom odgovornošću i velikim angažmanom. Vjerujem da onda neće izostati rezultat. Želimo ponoviti utakmicu kao prije desetak dana, dominirati i stvarati šanse. Vjerujem da ćemo ugroziti vratara Slugu još više, ali biti i efikasni, to nam je nedostajalo pred golom zadnji put. Njihov golman bio je igrač utakmice u sva tri susreta kada nismo slavili. Vjerujem da ćemo biti bolji od njega i od cijele Rijeke. Treba nam koncentracija od prve do zadnje minute. Moja ekipa je cijele sezone imala toliko izazova, važnih ispita, povijesnih utakmica... Pred nama su bili krizni jesenski mjeseci, pa izazovi na proljeće, zadatak da osiguramo naslov prvaka, pa Europa. Pokušavamo uvijek sve izazove riješiti na najbolji mogući način i to nam je do sada uspijevalo. Vjerujem da ćemo svladati Rijeku, nadam se uz veliku potporu naših navijača. Nadam se da ćemo doći do toliko željenog Kupa. Prihvaćamo svaku utakmicu kao favoriti, nemamo problem s tim. Dinamo ima najveću kvalitetu u Hrvatskoj. Kad igraš u Dinamu, moraš se znati nositi s tim. Imamo titulu, želimo duplu krunu, a momčad je jako gladna i motivirana za tim uspjehom. Sjajna je atmosfera u ekipi i imamo sve preduvjete za dobar rezultat. Pritisak u Dinamu uvijek postoji, a ovi momci se mogu nositi sa svakim pritiskom, kazao je u najavi utakmice trener Dinama Nenad Bjelica.

Bjelica ne bježi od uloge favorita, Dinamo je objektivno bolja momčad od Rijeke.

Ne zbog toga što ima bolje igrače nego zato što je Bjelica početkom sezone stabilizirao momčad kroz prepoznatljiv način igre koji je do izražaja došao u utakmicama Europske lige.

Da nije, Dinamo ne bi mogao dočekati proljeće u Europi.

S druge strane Rijeka na kraju sezone kao momčad djeluje kao da je sezona tek počela, trener Igor Bišćan previše je u drugom dijelu sezone vrludao u pokušajima da postane prepoznatljiv po načinu igre.

Rijeka praktično svaku utakmicu igra drugačije što se pred kraj sezone samo djelomično može pravdati izostancima.

Na stalne promjene posebno su osjetljivi napadači, na kraju sezone u formi su osjetno pali Acosty, Murić, Puljić, u zadnjim trima utakmicama protiv kvalitetnijih protivnika (Dinamo, Osijek, Lokomotiva) uočljiv je napadački deficit.

Bjelica je pozitivno samouvjeren jer prije svake utakmice zna kako će njegova momčad igrati, jedino ga povremeno može iznenenaditi kako momčad izgleda kada se treba prilagoditi protivniku.

Bišćan može samo pretpostaviti kako će Rijeka igrati u utakmici protiv Dinama.

Može igrati dobro, može igrati slabo...

Samo da ne izgleda onako destruktivno kao u zadnjoj utakmici protiv Dinama, a onda je u jednoj utakmici sve moguće.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.