FINALE KUPA

Mario Zebec presudio Hajduku isto kao Rijeci

Srijeda, 23. svibnja 2018. 20:55 Napisao/la  SC

Hajduk - Dinamo 0:1. Sudac odlučio pobjednika

Mario Zebec
Mario Zebec

 U 55. minuti Savvas je tako nespretno pokušao prebaciti težište s loptom u nogama da je pao na vrhu kaznenog prostora.

Dotrčao je Gavranović, uzeo loptu, utrčao u kazneni prostor i svladao najboljega igrača Hajduka, vratara Stipicu.

U nekim sretnijim vremenima ovdje bi se konstatiralo da je Savvas darovao Dinamu ovogodišnji Kup, ali ovo su se nesretna vremena za hrvatski nogomet.

Nažalost, Dinamu je Kup ipak darovao sudac Mario Zebec dvjema odlukama u prvom poluvremenu koje su izravno utjecale na rezultat.

Baš će biti zanimljivo čuti što će nakon finala o suđenju reći sretni strijelac Gavranović, koji je prije nekoliko dana izjavio: Kad god netko ne pobijedi Dinamo, odmah su suci krivci za to!

Zebec je prvo  na intervenciju pomoćnog suca dosudio nepostojeće zaleđe Saida, koji je pobjegao Periću od središta igrališta.

Stoper Dinama u nastavku akcije zaustavio je prekršajem napadača Hajduka zbog čega je trebao dobiti izravni crveni karton da Zebec nije sudio zaleđe.

Možda Perić ne bi dobio crveni karton, možda bi Said dobio žuti karton za simuliranje da je trebalo.

Tako je Zebec odlučio kada je Gyurcso u kaznenom prostoru pokušao proći pokraj Stojanovića, koji ga je zaustavio očiglednim prekršajem.

Zebec je Gyurcsu pokazao žuti karton zbog simuliranja!

Nakon takvih odluka u finalu suca, koji je Dinamu pomogao da u polufinalu pobjedi Rijeku, jasno je zašto su ovo olovna vremena za hrvatski nogomet.

Što se tiče igre, Dinamo je bolje počeo utakmicu, ali je Hajduk brzo uspostavio ravnotežu.

Svaka je momčad igrala na svoj način, Dinamo se borio s postavljenom obranom Hajduka, koji je prilike tražio kroz transformaciju.

Stipica je u kaznenom prostoru nekoliko puta uspio osujetiti pokušaje modrih (Soudani iz zaleđa, Ademi), ali imao je i Hajduk svojih šansi.

Najbolje dvije prilike dogodile su se u završnici prvoga dijela.

Prvo je Caktaš glavom loptu poslao u gredu, a onda je Hajrović od centra po lijevoj strani trčao prema Stipici, koji je uspio obraniti udarac.

Nakon Gavranovićeva pogotka u 55. minuti, Hajduk se očekivano otvorio i počeo pritiskati modru momčad.

Stvorili su Hajdukovci dvije izgledne prilike.

Caktaš u 76. minuti promašio prazna vrata nakon što je Gyurcso ubacio slijeva.

Futacs je u 88. minuti ostao sam u otvorenoj poziciji na 15 metara po sredini vratiju, ali je promašio.

Dinamova momčad kraj utakmice dočekala je na svojoj polovici, jedinu izglednu priliku nije iskoristio Gavranović u 81. minuti, kada je ostao sam na 13 metara od Stipice.

Usput, Gavranović je bio u zaleđu koje suci nisu vidjeli, jer im modra boja kvari dioptriju.

HAJDUK: Stipica, Fomitschow, Savvas, Nižić, Tičinović (59 Šego), Hamza (76 Almeida), Radošević, Gyurcso, Caktaš, Tudor, Said (70 Futacs)

DINAMO: Zagorac, Stojanović, Rrahmani, Perić, Lecjaks, Gojak, Ademi, Soudani, Olmo (82 Hodžić), Hajrović (79 Fiolić), Gavranović

Finale Kupa: Hajduk - Dinamo 0:1 (Gavranović 55)

Hajduk je na svojoj stranici objavio fotografiju trenutka u kojemu je Stojanović prekršajem zaustavio  Gyurcsa:

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.