DAVOR VUGRINEC U S. BELUPU

Varaždinu se može dogoditi gore od ispadanja

Srijeda, 07. ožujka 2012. 09:18 Napisao/la  Igor Vranić

I ova atmosfera je jedan od razloga zbog kojeg odlazim,  govori Davor Vugrinec

Davor Vugrinec ovog mjeseca navršava 37 godina, rođendan (24. ožujka) će vjerojatno proslaviti u dresu Slaven Belupa:

- Nisam još ništa potpisao, upravo nosim ugovore na županijski savez - kazao je Vugrinec kojemu motiva za igranje nogometa ne nedostaje.

Najveći sportski motiv je lista najboljih strijelaca Prve HNL, gdje se Vugrinec (122) nalazi na druom mjestu iza Igora Cvitanovića (126):

- Sigurno da me motivira mogućnost da postanem najbolji strijelac svih vremena, ali nije samo to. Osjećam se dobro, ozljede me zaobilaze, fizički sam u redu i još uvijek nalazim zadovoljstvo u igranju - govori Vugrinec koji odlazi iz nogometno posrnulog Varaždina.

Davor Vugrinec personificira zlatno doba varaždinskog nogometa, razdoblje u kojemu je bio glavni igrač kluba iza kojega je stajao pokojni Anđelko Herjavec. Početkom prošlog desetljeća Varteks se ukazao na europskoj nogometnoj karti, u Varaždinu je u Kupu UEFA igrala Aston Villa za koju su nastupili vratar Schmeichel, Ginola, Hadji... Desetak godina kasnije Varaždin polako nestaje s hrvatske nogometne karte:

- Ako sve bude onako kako se očekuje, Varaždin će iduće sezone igrati u drugoj ligi. Nadam se da se neće dogoditi nešto gore. I ova atmosfera je jedan od razloga zbog kojeg odlazim, ne želim da mi se po medijima predbacuje kako netko meni mora polagati račune - govori Vugrinec.

Nakon pet sezona provedenih u talijanskom nogometu (Lecce, Atalanta, Catania), Vugrinec je u sezoni 2005/06 nosio dres Rijeke i vrlo brzo postao ljubimac riječke publike. Igrama u bijelom dresu Vugrinec je postao jedan od najboljih igrača Rijeke u Prvoj HL. Danas je Rijeka u sasvim drugačijoj poziciji od Varaždina:

- Drago mi je zbog Rijeke što se pojavio netko tko će uložiti svoj novac, nije toliko važno kako će ga vratiti. Pozdravljam takav ulazak kapitala u naš nogomet - zaključuje Vugrinec  u glasu kojega se nazirao osjećaj gorčine.

Dok se penjao stubištem županijskog saveza da bi raskinuo ugovore i otišao iz Varaždina, Vugrincu ostaju uspomene od kojih se ne živi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.