ESPANOL ISTRA

Španjolski stručnjaci počeli pripreme

Ponedjeljak, 25. lipnja 2018. 16:11 Napisao/la  SC

 Manolo Marquez Roca novi trener Istre 1961

Španjolski stručnjaci počeli pripreme

Direktor Mikel Lauzurica Evolet, sportski direktor Pepe Calderon, trener Manolo Marquez Roca i njegov pomoćnik Francesc Bosch imena su stožernih stručnjaka u novom ustroju Istre 1961.

Manolo Marquez Roca zadnji posao odradio je u Las Palmasu, gdje je vodio Alena Halilovića.

Pripreme pod vodstvom novog trenera počele su u petak, okupila se vrlo mlada momčad među kojima su petorica bivših igrača Rudeša (Marin Grujević, Vice Miljanić, Josip Čondrić, Antonio Ivančić, Martin Franić).

Službeno, španjolska tvrtka Baskonia Alaves još uvijek nije formalno postala vlasnik iako je sve jasno.

Tvrtka koja je (su)vlasnik poznatih klubova Alaves i Sochaux i manje poznatog finskog JS Herculesa, preuzela je Istru 1961 nakon što je raskinula suradnju s Rudešom.

Prvi poslovni potezi ukazuju da Španjolci misle ozbiljno, veći vjerovnici pulskog kluba napokon su naplatili potraživanja.

Među njima Istra 1961 je isplatila dug Igoru Pamiću, što je bivši trener potvrdio.

Iako Evolet, Calderon, Marquez Roca i Bosch rade kao su starosjedioci u klubu, zbog formalnih razloga oko preuzimanja kluba službenih informacija još uvijek nema.

Izvjesno je da će se sportska politika kluba temeljito promijeniti, nešto slično dogodilo se Rudešu koji je u proljetnom dijelu prošle sezone pobijedio Dinamo, Rijeku, Osijek i Hajduk.

Zvuči obećavajuće na španjolskom jeziku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.