UTAKMICA ZA PRVAKA

Od kakvoga su materijala građeni stožerni igrači Rijeke?!

Ponedjeljak, 29. travnja 2024. 10:58 Napisao/la  Igor Vranić

Može li trener dignuti tonuse igrača Rijeke u odlučujućoj utakmici za naslov prvaka ili je riječ o pozeru koji je uličnom retorikom skrivao svoje liderske slabosti?!

Od kakvoga su materijala građeni stožerni igrači Rijeke?!
Foto: HNK Rijeka/Facebook

Rijeka je doživjela poraz u Kranjčevćevoj zbog kojega je Željku Sopiću olakšana priprema utakmice protiv Dinama u 33. kolu.

Dinamo u 33. kolu dolazi na Rujevicu kao lider, Rijeka prvi put ove sezone mora pobijediti Dinamo da bi odlučivala o tituli prvaka.

S obzirom na raspored u preostala tri kola, svaki drugi rezultat značio bi da Dinamo mora negdje izgubiti tlo pod nogama što nije realno očekivati otkada je Sergej Jakirović stabilizirao momčad.

Na retoričko pitanje može li Rijeka napokon pobijediti Dinamo pokušao je odgovoriti Željko Sopić, kada se pozvao na utakmicu protiv Lillea.

Analogija je (pre)jednostavna: ako je Rijeka mogla u 90 minuta na početku sezone mogla pobijediti (1:0) ponajbolju francusku momčad, zašto ne bi mogla pobijediti Dinamo?!

Problem je da u ovom razdoblju sezone Rijeka ne bi imala nikakve šanse u utakmici protiv Lillea, francuska momčad u jednoj od najjačih liga na svijetu igra nogomet zbog kojega će iduće sezone igrati Ligu prvaka u skupini ili pretkolu.

Sopić se hrabri prisjećanjem na svoj debi na Rujevici u utakmici protiv Lillea na početku sezone iako trenutačni tonus momčadi Rijeke nema smisla uspoređivati ni s tonusom iste momčadi Rijeke prije tri kola, a kamo li s formom momčadi prije 26 kola, kada je Rijeka izgubila utakmicu od Dinama u Maksimiru četiri dana prije utakmice protiv Lillea na Rujevici.

Rijeka u zadnjim trima utakmica energetski nije izgledala na optimalnoj razini, u drugim poluvremenima utakmica protiv Istre 1961 i Gorice uspio je Sopić pronaći unutrašnje rezerve, momčad se fizički dignula dovoljno da bi pobijedila.

U utakmici protiv Lokomotive prvi put ove godine Sopić je nemoćno sjedio na klupi iako je učinio sve što redovito čini, Lokomotiva je bila toliko moćnija od Istre 1961 i Gorice koliko je trebalo da riječka momčad izgleda potpuno nemoćno.

Trend energetskog pada logično je uvjetovao letargične reakcije najbolje obrane lige u prekidima, a posebno je zabrinjavajući raspad sistema u zadnjih desetak minuta utakmice.

Sve je jasno prije utakmice protiv Dinama, sada prvo Sopić treba pokazati koliki je frajer!

Utakmica protiv Dinama pokazat će može li trener dignuti tonuse igrača Rijeke u odlučujućoj utakmici za naslov prvaka ili je riječ o pozeru koji je uličnom retorikom skrivao svoje liderske slabosti dok je momčad koju je složio Sergej Jakirović po inerciji euforično lomila svoje protivnike baš kao u utakmici protiv Lillea.

Utakmica protiv Dinama prije svega pokazat će od kakvoga su materijala građeni stožerni igrači Rijeke!

Igračima koji su do 30. kola izgledali kao (ne)suđeni prvaci, prije utakmice za prvaka protiv Dinama ni jedan trener ne bi trebao ništa posebno reći.

Takva se utakmica za većinu igrača Rijeke igra jednom u životu!

Jedino je dobro nakon poraza od Lokomotive da igrači Rijeke više nisu opterećeni ulogom favorita kao što nisu bili opterećni u utakmici protiv Lillea, što je jedina sličnost s utakmicom protiv Dinama u 33. kolu.

Evo rasporeda:
33. kolo

Rijeka - Dinamo

34. kolo:
Varaždin - Rijeka
Dinamo - Osijek

35. kolo:
Osijek - Rijeka
S. Belupo - Dinamo

36. kolo:
Rijeka - S. Belupo
Dinamo - Rudeš

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.