Darijo Srna potvrdio u Kijevu da počinje trenersku karijeru u Šahtaru

Petak, 21. lipnja 2019. 15:56 Napisao/la  SC
Darijo Srna
Darijo Srna

 

Darijo Srna na konferenciji za novinare u Kijevu potvrdio je najavljeno: završava nogometnu i počinje trenersku karijeru.

Nakon 15 godina u dresu Šahtara, Srna će biti pomoćni trener Luisu Castru.

- Htio bih zahvaliti ovim putem svojim roditeljima, braći, supruzi, djeci i ljudima koji su bili uz mene cijelu moju karijeru. Bez njih bi bilo jako teško napraviti ovo što sam ja napravio. Ponosan sam na sve njih, ponosan sam na sebe. U svom životu ništa ne bih mijenjao. Zahvaljujem se svim trenerima koji su me vodili kroz karijeru. Svatko od njih je dao svoj doprinos u mojem razvoju. Bilo je lijepih, ali bilo je ružnih trenutaka. No, to je sve dio života. Ponosan sam na sve. Vratio sam se kući, vratio sam se u svoj Šahtar kojem ću pokušati pomoći na drugoj funkciji, poručio je Srna.

Srna je u vrlo prisnim odnosima s vlasnikom Šahtara Rinatom Ahmetovim, kao igrač Šahtara osvojio je čak 26 trofeja i odigrao rekordnih 536 utakmica.

Šahtar će u znak poštovanja umiroviti dres s brojem 33, koji je Srna nosio tijekom karijere.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.