DAMIR MIŠKOVIĆ

Keku bih naradije dao funkciju počasnog trenera

Nedjelja, 07. listopada 2018. 13:01 Napisao/la  SC

Prošlo je premalo vremena od ostavke, nismo razgovarali o imenima, niti smo ikoga konktaktirali. Danas poslijepodne ćemo sjesti i vidjeti koja su imena na raspolaganju, kaže vlasnik Rijeke

Damir Mišković
Damir Mišković

 

Damir Mišković obratio se javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare nakon ostavke Matjaža Keka:

- Za mene je ovo vrlo emotivan trenutak. Čovjek koji je s nama radio pet, šest godina dao je ostavku koju sam prihvatio poslije utakmice. Jednostavno smo zajedno zaključili da je najbolje da se rastanemo. Vidjet ćemo hoće li Kek ostati savjetnik ili viši savjetnik za struku, dajmo mu vremena da se odmori. Još jednom mu zahvaljujem u ime svih u Gradu Rijeci, svih koji vole klub i koji su bili strpljivi sa svima nama. Napravili smo zajedno velike stvari, uspjeli smo ostvariti što nije uspio ni jedan klub time da je jedan trener s nama bio pet godina. Teško da će nas netko nadmašiti u tome iako bih volio. Došlo je vrijeme da promijenimo način suradnje, Kek više nije trener Rijeke. Od srca mu zahvaljujem, ja sam s njim bio više povezan nego itko drugi, ali život ide dalje. Nitko od nas nije razmišljao da će do toga doći tako brzo, na nama je da nađemo novog trenera idućih dana, da se stabiliziramo i nastavimo dalje. Ciljevi ostaju isti kao na početku sezonu, želimo biti u vrhu hrvatskog nogometa i ostvariti plasman u Europsku ligi, rekao je Mišković i objasnio zašto je prihvatio Kekovu ostavku: 

Počasni trener
Mišković je pojasnio možebitnu Kekovu funkciju stručnog savjetnika:
- Dajmo čovjeku prvo da se odmori, vrata su mu uvijek otvorena. Nisam ovo čak ni njemu rekao budući da se sve dogodilo neplanirano. Definitivno bih volio da ostane, da postoji mogućnost dao bih mu funkciju počasnog trenera, rekao je Mišković.
- Mislim da smo dovoljno ozbiljni ljudi da znamo kada dođe kraj. Pričali smo svaki dan, zna se kada dođe kraj! Bilo je kriza i prije, možda ova kriza nije rezultatski najveća, ali je jednostavno trebalo početi iznova. Sve ću dati od sebe da popravimo igru i položaj na ljestvici. Odgovorni smo svi zajedno u klubu uključujući mene za neke poteze. Jesu li potezi bili dobri ili nisu raspravit ćemo u četiri zida. Ja sam prvi odgovoran što smo došli u ovakvu situaciju, kaže Mišković.

Vlasnik Rijeke naglasio je da nije razgovarao ni s jednim potencijalnim kandidatom za trenera:

- Prošlo je premalo vremena od ostavke, nismo razgovarali o imenima, niti smo ikoga konktaktirali. Danas poslijepodne ćemo sjesti i vidjeti koja su imena na raspolaganju. Meni je bitno da dovedemo kvalitetnog trenera poput Keka, nije bitno odakle trener dolazi. Važno je da može pratiti našu strategiju. U idućih pet godina želimo da u krugu prve momčadi bude pet mladih igrača, što nema veze s financijama. Tu smo strategiju odredili nakon osvajanja dvostruke krune, u tom kontekstu tražimo novog trenera. Igrači imaju dva dana slobodno, uskoro ćemo naći novog trenera, neću spekulirati s imenima. S novim trenerom dolazi novi stručni stožer, što je normalno u sportu. Nismo se u posao miješali starom, pa nećemo ni novom treneru, naglašava Mišković.

Najvažnije je na kraju da se klupska politika ne mijenja:

- Moramo naći trenera koji može pratiti naš petogodišnji plan, koji ćete uskoro moći pročitati u brošuri. Rijeka će imati momčad koja će se boriti za vrh u hrvatskom nogometu. Ako budemo u prilici, opet ćemo napasti titulu prvaka, kazao je Mišković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.