GORAN ŠUĆUROVIĆ Pojačat ćemo se, ništa ne želimo prepustiti slučaju u kvalifikacijama

Subota, 04. siječnja 2020. 13:19 Napisao/la  V. P.

Radili smo na razvoju mladih igrača koji su dobivali veliku minutažu. Ima puno novih stvari i pomaka, na igračkom planu, u struci, u napretku mladih, na organizacijskom planu, samo moramo ustrajati, kaže trener Kvarnera 2010

Goran Šućurović (Kvarner 2010)
Goran Šućurović (Kvarner 2010)

Košarkaši riječkog Kvarnera 2010 prvi su dio sezone završili na prvom mjestu sa 11 pobjeda iz isto toliko susreta.

Nastavak slijedi 25. siječnja.

- Prije svega zaželio bih svim čitateljima Sportcoma i svim riječkim sportskim kolektivima sve najbolje u Novoj godini. Mi smo ostvarili ono što smo planirali. Ne možeš se vratiti u Prvu ligu, ako ne pobijediš sve. Radili smo na razvoju mladih igrača koji su dobivali veliku minutažu. Stavili smo u pogon i neke individualne programe koje smo osmislili, a koi se ranije nisu primjenjivali. Ima puno novih stvari i pomaka, na igračkom planu, u struci, u napretku mladih, na organizacijskom planu, samo moramo ustrajati, kaže trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović.

Riječki košarkaši u blagdansko su vrijeme trenirali smanjenim intenzitetom, ali od ponedjeljka kreću sa standardnim ritmom.

- Na nekim smo pozicijama tanki i do početka drugog dijela prvenstva moramo to popraviti. Prijelazni rok traje i pojačat ćemo se kako bi spremni dočekali kvalifikacije. Gledamo naprijed i zato moramo sada reagirati jer kasnije više nema prijelaznog roka. Želimo da sve bude kako treba, posloženo, dodaje Šućurović.

U Kvarneru 2010 pomno prate svoje potencijalne protivnike za povratak u prvoligaško društvo.

- Najveći konkurenti će biti iz lige Centar i Jug. Sa juga su Diadora i Sukošan. Sa Diadorom smo igrali prijateljsku utakmicu prije početka sezone, a Sukošan je iskuna ekipa. Iz Centra su Universe i Podsused. Pratimo sve njih i njihove rostere i baš zato ćemo reagirati u prijelaznom roku, tako da ništa ne prepustimo slučaju jer se želimo vratiti tamo gdje nam je mjesto i Rijeci i Kvarneru 2010, poručuje Šućurović.

Iako je pogled usmjeren na kvalifikacije, u riječkom klubu ne misle još da je liga gotova.

Glavni konkurent Stoja je pobjeđena u jednom susretu, ali preostaje još jedna utakmica.

- Ukoliko ostanu neporaženi odluka će biti donesena na našem terenu u našoj dvorani. Pobijedili smo ih sa košem razlike u Puli, tako da to još uvijek nije završena priča. No, dolae kod nas, a mi smo u našoj dvorani favoriti i objektivno nitko nas ne može pobijediti, zaključio je trener Kvarnera 2010 Goran Šućurović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.