ZDRAVKO MAMIĆ

Hajduk živi isključivo od PR-a

Petak, 06. travnja 2018. 15:21 Napisao/la  SC

Uvjerili su navijače da su Real i Barca zajedno

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

 

Zdravko Mamić kao i obično veći dio konferencije za novinare posvetio je Hajduku, savjetnik Dinama ovog je puta poimenice prozivao:

- Mi ne mislimo da se Dinamo namjerno oštećuje, da postoji zavjera, ali to jednostavno moramo konstatirati. A sad da se vratimo na glavne zagađivače onoga što trpimo. To su pojedinci koji iskorištavaju Hajduk i koji uništavaju sebe, svoje suradnike, HNS, pa i temelje hrvatske države. Gospodin Reić i sociolog Lalić trude se falsificirati pa je sve loše u Hajduku zapravo dobro, a ono dobro u Dinamu zapravo loše... Imamo situaciju dobro poznatu svima. Svi znate da je Hajduk radio godinama preko fantomskog računa Sirio sport i vi znate kakvo se poslovanje tada radilo. I opet nikome ništa. Imate slučaj Tomić, godina 1979., odluku komisije Fudbalskog saveza Jugoslavije da je Dinamo osvojio dva boda u Rijeci i da je Dinamo prvak. Danas otiđite u Trofejnu dvoranu Hajduka i tamo ćete vidjeti da je Hajduk prvak. Ako ste tako moralni, vratite nam trofej. Pojedinci zagađuju Hajduk, sebe, ali i temelje hrvatske države. U tome prednjači Dražen Lalić. On je na promociji svoje knjige kao najvećeg Hajdukovog predsjednika istaknuo Tita Kirigina. Iako je spomenuti za vrijeme Drugog svjetskog rata ubio hrvatskog domoljuba Vojka Krstulovića. Drugi Hajdukovac kojeg se veliča je Ante Jurjević - Baja. On je također ubijao hrvatske domoljube, ali nakon Drugog svjetskog rata. Hajduku su se opraštali porezni dugovi, svi smo plaćali da bi se oni otpisali. Hajduk je 12 godina radio preko fantomskog računa Sirio sport. Nekad je taj račun bio u Austriji, nekad u Italiji. Dalmatinci vole reprezentaciju, ali orjunaška klika ne. Nemam problem s tim da Sanader pomaže Hajduku, da mu Jadranka Kosor otpiše 143 milijuna poreznog duga, nemam problema s tim da Torcida pred Banovinom prijeti i traži da se Hajduku odobri kredit. Ali imam problema s tim da pljujete po Dinamu i Zagrebu, naglasio je Mamić prije apela novinarima:

- Molim vas da izvještavate objektivnije. Da utječete na one koji mogu, urednike, vlasnike, da pišete objektivnije. Ovakav medijski spin kakav radi Hajduk nije viđen. Oni su svoje navijače uvjerili da su Real i Barcelona zajedno, a 13 godina se ne bore za naslov u vlastitoj državi. Gledam Ligu prvaka i obuzima me ponos. U najvećim utakmicama igrali su igrači koji su igrali ovdje, u Maksimiru. Kako dozvoljavate tim kretenima da vam uskrate reprezentaciju u Splitu? Zašto se prekida utakmica protiv Čeha? Zašto se prekida susret protiv Italije? Ja dugo nisam znao što je PR, što je spin. Sad sam malo evoluirao i vidim da je to neviđeno oružje. Nikad nije bila manje važna istina nego danas. To je vidljivo na primjeru Hajduka. Mi se u tome nismo snašli i oni marširaju. Sve su uspjeli zavaditi. Kako? Putem agencija i portala koji su interesno povezani. Obećavaju političarima frizirane ankete. Vama ostaje samo da me ubijete, a vidite da sam otporan i na metak. Ja svoja obećanja izvršavam, 2005. sam rekao Dinamo će biti deset godina prvak i tako je i bilo. Prošle godine u Varaždinu sam rekao, sada i nikad više. Hajduk danas isključivo živi od PR-a i od spina. Tko je to Kos u povijesti Hajduka, tko je Šalinović? Ja ih poštujem obojicu, ali ne poštujem vaše laži i falsifikate, ne poštujem izazivanje kaosa. Imate pitanja? Nemate pitanja kao i uvijek, a kad čitam i gledam izvještaje koje dajete mislim da nisam bio na istoj konferenciji. Uvijek ista priča, ističe Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.