Dinamo namjerava vratiti bivšega djelatnika nepravomoćno osuđenog zbog izvlačenja novca

Utorak, 28. svibnja 2019. 16:00 Napisao/la  SC

Zoran Mamić mogao bi ponovo postati sportski direktor Dinama, nova kadrovska križaljka složena u Međugorju uskoro bi treba biti potvrđena u Zagrebu

Zoran Mamić
Zoran Mamić

 

Zoran Mamić sve je bliže povratku u Dinamu!

Postoji sve više indicija prema kojima bi se mlađi Mamić trebao vratiti na poziciju sportskog direktora.

Nova kadrovska križaljka složena u Međugorju uskoro bi treba biti potvrđena u Zagrebu.

Zoran Mamić bio je sportski direktor prije nego što je postao uspješni trener.

Iz Dinama je otišao u jeku najvećih pritisaka na njegovu obitelj, u međuvremenu je nepravoćno osuđen u sudskom postupku koji se vodio protiv njega i dvojice bivših klupskih čelnika Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića,.

Sva trojica osuđeni su zbog toga što su oštetili Dinamo koji jednog od njih namjerava vratiti na odgovornu poziciju.

Toga ima samo u hrvatskom nogometu.

Evo nepravomoćne presude:

Bivši čelnik i sadašnji savjetnik NK Dinama Zdravko Mamić, njegov brat Zoran, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar nepravomoćnom presudom osječkog Županijskog suda proglašeni su krivim za Uskokove optužbe o izvlačenju oko 116 milijuna kuna iz toga kluba te nanošenje štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna te ih je osudio na zatvorske kazne.

Zdravko Mamić osuđen je na šest i pol godina, Pernar na četiri godine i dva mjeseca, Zoran Mamić na četiri godine i 11 mjeseci, a Vrbanović na tri godine.

Izvršni odbor Dinama navodno je već razmatrao odluku da se Zoran Mamić postavi za sportskog direktora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.