PROLJEĆE U EUROPI

Dinamo favorit za prvo mjesto

Petak, 05. listopada 2018. 09:32 Napisao/la  SC

Dinamo vodeći nakon dvije pobjede

Dinamo favorit za prvo mjesto

 

Nakon dvije pobjede (Fenerbahče, Anderlecht), Dinamo vodi u Skupini D Europske lige.

Prema standardnim kalkulacijama, Dinamu za prolaz u idući krug natjecanja trebaju četiri, najviše pet bodova. Toliko bi trebalo biti dovoljno za plasman na drugo mjesto.

Dinamo dvaput igra protiv Trnave, u gostima protiv Fenerbahčea, kod kuće protiv Anderllechta.

Posljednju proljetnu utakmicu Dinamo je u Europi odigrao 18. ožujka 1970. godine u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova, kada je u Gelsenkirchenu izgubio od Schalkea 0:1 i ispao iz natjecanja. U Zagrebu je poražen 1:3.

- Situacija izgleda jako dobro, ali rekao sam da nam ni šest bodova ništa ne garantira. Idemo sada probati dobiti u Trnavi, tamo se igra bez publike, pa je to na neki način naša minimalna prednost. Ali, lako je pričati i govoriti, treba kvalitetu pokazati na terenu. To smo napravili sada u Bruxellesu, želimo i u Slovačkoj. A onda se možemo nadati proljeću u Europi. Mogu biti zadovoljan, ne samo rezultatom, već i našom igrom protiv Anderlechta. U svim segmentima smo bili bolji od dobrog suparnika koji je u krizi, ali i dalje ima odlične igrače. Oni su danas puno riskirali, mi smo to na najbolji način iskoristili pa čestitam svim svojim igračima, ali i našim navijačima. Znali smo kako u veznoj liniji imaju dva vrlo dobra igrača, ali i da će tu biti prostora za nas. Puno smo toga napravili kroz sredinu, imali smo puno kvalitetnih situacija, morali to sve skupa i ranije završiti, a ovako smo se tresli do tog gola Gojaka. No, sve to nam je dobra škola za dalje, najvažnija je pobjeda. Mislim kako osim jednog šuta Santinija oni nisu ozbiljnije ugrozili naša vrata, moramo biti zadovoljni time. Ako u Europi želite biti konkurentni onda morate biti stabilni u obrani, sve kreće od toga. Gojak i Olmo su vršili odličan visoki presing na njihovu zadnju liniju, nismo im dali da se razmašu. A kada su krila disciplinirana kao danas, onda je i obrani puno toga lakše. Svi su odigrali sjajno, od prvog igrača, do onih koji su ušli s klupe, rekao je trener Nenad Bjelica.

Antonio Milić izjavio je nakon ždrijeba da je sretan što će Anderlecht igrati protiv Dinama:

- Da, tada sam očekivao da ćemo biti favoriti skupine jer smo u prvih pet kola u prvenstvu gazili sve! A sad već 5-6 utakmica ne možemo zabiti gol iz igre, teško dolazimo u prilike, tako je stvarno teško pobijediti bilo koga, pa i momčad iz druge ili treće lige. Kad primiš takav gol, nakon 2-3 vezane pogreške, dodavanje bez gledanja i klizeći bez potrebe, uvuče se nemir. Pa odmah na početku drugoga dijela igrač nam se sjuri s centra i dobijemo crveni. Sigurno nije bajna atmosfera nakon svih tih loših rezultata. I navijači nas isto tako stišću sa svih strana, ipak je ovo veliki klub u Belgiji, najveći. Očekuje se stoga najbolje, što mi u ovom trenutku ne pružamo. Nije nam lako... U prvenstvu još ništa nije gotovo, sve do doigravanja se ništa ne zna. Samo trebamo normalno pokušavati priključiti se prvom i drugom mjestu, nastojati smanjiti razliku za vodećom momčadi. Pokušat ćemo dati sve od sebe u svakoj idućoj utakmici te se probati izvući iz ove situacije. Sretan sam što sam dobio ponovo poziv u reprezentaciju, to je jedina svijetla točka u ovom trenutku, ali što ću.... rekao je Milić koji je ljetos došao u Anderlecht iz belgijskog prvoligaša Ooestendea.

- Znao sam nakon ždrijeba da neće biti lako. Hrvatski igrači u mojoj momčadi (Santini, Milić) bili su mi rekli kako je Dinamo ove godine bolji nego prošle sezone. Znali smo stoga da nam neće biti lako, a to su sada potvrdili. Dinamo je favorit za osvajanje prvog mjesta u grupi. Večeras, ali i u utakmici protiv Fenerbahčea, vidio sam puno dobrih mladih igrača u Dinamu. Petković je večeras dobro odigrao. Vidi se da Dinamo ima talentirane igrače, rekao je trener Anderlechta Hein Vanhaezebrouck, koji se nalazi pred otkazom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.