Zdravko Mamić: Danas sam pitao spavaju li državni odvjetnici sa sucima

Srijeda, 18. travnja 2018. 12:41 Napisao  I. V.

Budući da ja znam poteze USKOK-a, kada svi ovi dodatni rokovi prođu, oni će učiniti izmjenu činjeničnog opisa, pa će opet svi morati dolaziti, kaže Mamić

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

 Zdravko Mamić u srijedu je trebao nastaviti iznositi obranu na sudu u Osijeku.

Ročište je odgođeno za 15 dana zbog donošenja odluke o daljnjem postupanju zbog novih dokaznih predmeta koje tužiteljstvo nije uspjelo pregledati, što je Mamić iskoristio da još jednom javnosti poruči što misli o vjerodostojnosti procesa koji se vodi protiv njega, njegova brata Zorana, Damira Vrbanovića i Milana Pernara.

- Meni se čini da sanjam. Mi sve činimo da ubrzamo proces, a vi ga usporavate, rekao je Mamić sucima prije nego što se obratio novinarim:

- Ostali smo u Osijeku da bi danas rasprava trajala devet minuta. Ja sam za branitelje i nas okrivljenike platio račun za spavanje i boravak u Osijeku 25.000 kuna. Bili smo još i po restoranima, moramo nešto jesti i negdje spavati. Zoran je u ponedjeljak igrao utakmicu azijske Lige prvaka, došao je jučer ovdje direktno s aviona na raspravu i dao kratku obranu, jer smo svi žurili na pogreb našeg prijatelja odvjetnika Radana Kovača, koji se trebao uključiti u moju obranu i onda čekamo 24 sata da bi došli danas zbog 9 minuta. Budući da ja znam poteze USKOK-a, kada svi ovi dodatni rokovi prođu, oni će učiniti izmjenu činjeničnog opisa, pa će opet svi morati dolaziti, uključujući i Zorana, da se očituje o novoj, izmijenjenoj optužnici. I sve to sud zna, kazao je Mamić i ovako opisao odnose sudaca i tužitelja.

- Iritantno je koliko državni odvjetnici Petković i Mišković ulaze u sobu sa sucima, piju kave sa sucima... Danas sam ih sve skupa pitao spavaju li oni zajedno. Suci kada vide osobu iz DORH-a, valjda klecaju. Sad sam već malo uznemiren i uplašen. Vidim da to nema nikakve veze sa jednakopravnošću oružja. zaključio je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.