NENAD BJELICA Nismo igrali na razini posljednje dvije utakmice

Utorak, 23. srpnja 2019. 23:15 Napisao/la  SC

To je momčad koja pod pritiskom igra bez problema. Jer oni zaista nemaju nikakav pritisak da moraju proći u kvalifikacijama Lige prvaka, kaže trener Dinama o momčadi Saburtala

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

 

Dinamo je očekivanu pobjedu protiv Saburtala ostvario teže od očekivanog:

- Nismo stajali blizu igračima, to je bio naš problem. Istina, nisu oni imali nekakve velike prilike za postizanje pogotka, ali nekako smo puno trčali u prazno. Puno smo se trošili, nismo ih imali pod kontrolom, zapravo nepotrebno smo se trošili. Drugo poluvrijeme bilo je puno bolje, stali smo bliže, bolje smo se organizirali u defenzivi, došli smo do naših šansi, dvije smo iskoristili od 3-4 koje smo imali. Definitivno Dinamo nije igrao na razini na kojoj smo ga vidjeli u posljednje dvije utakmice. Ali, kažem, ova momčad je bila velika nepoznanica ne samo za nas nego za cijelu javnost, tako i za moje igrače. Mi u stručnom stožeru vidjeli smo velike kvalitete ove momčadi, to je momčad koja pod pritiskom igra bez problema. Jer oni zaista nemaju nikakav pritisak da moraju proći u kvalifikacijama Lige prvaka. Oni su jednostavno igrali nogomet, a ako im daš prostora, kao što smo im mi dali onda se stvori problem. Cijela priča se sastojala u tome da smo bliže stajali njihovim igračima, nismo im dozvolili da stvaraju višak na bokovima. Imali su zapravo samo jedan udarac Rolovića kojeg je Livaković obranio, sve drugo smo iskontrolirali. Nismo na kraju imali još nekakve situacije koje smo mogli riješiti, rekao je trener Nenad Bjelica.

Ivo Pinto morao je izaći ubog ozljede:

- Uho mu je otkinuto u dužini od 1,5 centimetra, naši liječnici su mu to vrlo brzo zašili, ali loše se osjećao, rekao je da će igrati, ali da će vidjeti da li može ili ne može. Nakon pet minuta je signalizirao da ipak ne može. Ali Šitum je odigrao odličnu utakmicu, bio je vrlo aktivan i vrlo ofenzivan, pomogao je kod prvog pogotka. jako sam zadovoljan s njim, zaključio je Bjelica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.