LIGA PRVAKA Nenad Bjelica: Igrači moraju pružiti maksimum pred praznim tribinama

Ponedjeljak, 29. srpnja 2019. 20:20 Napisao/la  SC

Pobjeda bi nam još više nadogradila samopouzdanje u sljedećim utakmicama. U kadru nam je više od 20 igrača, kaže trener Dinama uoči uzvratne utakmice 2. pretkola

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: www.dinamo

 

Dinamo u utorak igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv gruzijskog Saburtala, u prvoj utakmici Dinamo je pobijedio 2:0:

– Trebamo od prve do zadnje minute biti apsolutno usredotočeni i ozbiljni. Saburtalo je dobra momčad, a ako im date prostor, oni ga znaju iskoristiti. Najvažnije je da mi budemo na svojoj maksimalnoj razini. Od igrača tražim da svoje zadatke ispunjavaju maksimalno ozbiljno i koncentrirano i to je jedino na što smo fokusirani. Na drugo ne možemo utjecati, ali možemo na ono što se događa na terenu. Moramo biti onakvi kakvi smo bili u ove prve četiri utakmice u sezoni, dakle da igrači pruže maksimum. Nažalost, morat će to napraviti pred praznim tribinama. U svakom slučaju, pobjeda bi nam još više nadogradila samopouzdanje u sljedećim utakmicama. U kadru nam je više od 20 igrača spremnih za utakmicu što znači da imamo „slatke brige“ iako imamo nekoliko izostanaka. Ali, tu su „slatke brige“ oko toga koga ubaciti u prvih 11, isto kao oko šireg kadra od 18 igrača. Za to su „krivci“ sami igrači. Svi koji su dosad igrali ispunili su moja očekivanja. Imali smo, k tome, atipične pripreme gdje smo priključivali igrače u pet, šest različitih termina pa smo trebali koordinirati pripreme svakog ponaosob što nije lagano. Ali, doveli smo se na zadovoljavajuću razinu, kaže trener Nenad Bjelica.

Priliku bi u utorak mogli dobiti i Dani Olmo i François Moubandje:

– Njih će dvojica biti u kombinacijama za ovu utakmicu. Vidjet ćemo koliko, ovisit će o utakmici. Planiramo im dati koju minutu, a koliko će to biti, vidjet ćemo. Imamo cijeli kadar na raspolaganju iako je tu nekoliko ozlijeđenih. Svi su prošli pripreme, odradili smo što smo planirali, na raspolaganju nam je 24, 25 igrača što je za mene u ovom trenutku veliki luksuz, zaključio je Bjelica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.