JOŠKO JELIČIĆ Dinamo je prijašnjih godina igrao trgovački nogomet

Ponedjeljak, 11. ožujka 2019. 10:54 Napisao/la  SC

Posao je dan, onaj sportski segment posla, u ruke čovjeku koji ga zna raditi, a to je Nenad Bjelica, i zato se sve tako posložilo, kaže poznati televizijski komentator

Joško Jelčić
Joško Jelčić

 

Joško Jeličić za RTL je prokomentirao sjajnu atmosferu na Maksimiru nakon što je Dinamo opet počeo igrati europske utakmice na visokoj razini, a Zdravko Mamić pobjegao u BiH:

- Ovo je posljedica svega toga. No, treba istaknuti, Dinamo je prijašnjih godina igrao trgovački nogomet gdje su igrači bili stavljeni u izlog da bi se prodali, a rezultat nije bio toliko važan. Danas je momčad iznad svega, pa pričamo o Olmu, Petkoviću, Oršiću, Dilaveru, to su za nas još ljetos bili nepoznati igrači, a danas o njima pričamo jer su se istaknuli kroz momčadski pristup. Posao je dan, onaj sportski segment posla, u ruke čovjeku koji ga zna raditi, a to je Nenad Bjelica, i zato se sve tako posložilo. Do sada ni jedan trener nije imao potpunu autonomiju, kad se događa da gospodin o kojem smo pričali uđe treneru u svlačionicu i naruši autoritet, onda ovakve stvari nisu moguće. Iskreno, teško mi je pričati o Mamiću s obzirom na sve uspjehe Dinama i sve ono što nas veseli u posljednjih godinu dana. Tom gospodinu ne treba davati previše pozornosti, ono što je sigurno jest to da nije slučajnost da je njegovim odlaskom hrvatski nogomet prodisao, kako u smislu reprezentacije, tako i u smislu Dinama. Smatram da on još uvijek iz Međugorja vodi klub, međutim mislim da u HNS-u više nema toliku moć, kazao je Jeličić.

O Nenadu Bjelici poznati televizijski komentator kaže:

- On je iznimno karakteran i kvalitetan čovjek. Imao je sreću da je dobio slobodu da se bavi onime čime se trener treba i baviti. Jasne su strukture i zakonitosti kod stvaranja momčadi, sam je birao igrače, birao nepoznate, ali karakterne igrače i dobio je momčad. U prijašnjim vremenima naglasak je bio na individualnoj vrijednosti, uzimanju novca kroz prodaju. Sada su se kroz momčad isprofilirali igrači koji će postići još veću vrijednost, naglašava Jeličić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.