EUROPSKA LIGA Dinamo nadmoćnom igrom pobijedio Anderlecht u Bruxellesu

Četvrtak, 04. listopada 2018. 20:51 Napisao/la  SC

Utakmice 2. kola Europske lige, Skupina D: Anderlecht - Dinamo 0:2, Fenerbahče - Trnava 2:0. Hajrović i Gojak strijelci za Dinamo, koji je od 46. minute  stekao brojčanu prednost

EUROPSKA LIGA Dinamo nadmoćnom igrom pobijedio Anderlecht u Bruxellesu

 

Nogometaši Dinama ostavrili su drugu pobjedu u 2. kolu Europske lige.

Značajnu pobjedu Dinamo je ostvario u Bruxellesu, gdje je nadigrao momčad Anderlechta i potvrdio da bi se navijačima Dinama napokon moglo dogoditi proljeće u Europi.

U 17. minuti Petković je osjetio trenutak slabosti domaće obrane, presjekao je pogrešno dodavanje prema Vranješu, utrčao u kazneni prostor, Vranješ je s leđa srušio napadača Dinama, sudac je pokazao na bijelu točku.

Hajrović je bio siguran realizator - 0:1.

Uslijedile su minute kaosa u domaćoj obrani, Dinamo je stvorio dvije izgleda prilike kojima je mogao riješiti utakmicu.

U 21. minuti na kraju vrze izmjene lopte Oršić je ostao u otvorenoj poziciji za udarac slijeva u kaznenom prostoru, pogodio je vratara Didillona.

U 23. minuti lucida akcija Dinama, Petković je petom proigrao Gojaka, koji je izaša sam ispred Didillona po sredini kaznenog prostora.

Imao je Gojak vremena za pripremu puno boljega udarca s 15 metara, lopta je opet završila u naručju domaćeg vratara.

Oporavio se Anderlecht od početnog šoka.

Uspostavila je domaća momčad red u zadnjoj liniji koja do kraja prvoga poluvremena više nije pogriješila iako je Dinamo u nekoliko brzih transformacija izgledao opasno.

Dinamo je na drugoj strani organizirano kontrolirao utakmicu, Anderlecht nije ostavio dojam momčadi koji može ugroziti Livakovića kroz posjed lopte.

Jedinu priliku domaća momčad stvorila je u 33. minuti, kada je obrana Dinama jedini put izgubila iz vida Santinija, koji je ostao sam 9 metara, ali nije dobro zahvatio loptu.

U 49. minuti Vranješ je dobio drugi žuti karton, Dinamo je s igračem više počeo igrati još brže i okomitije nego u prvom dijelu, drugi gol osjećao se u zraku.

Zaredale su dvije (47, 52) Oršićeve poluprilike i jedna vrlo izgledna prilika u 49. minuti, kada je Hajrović loptu glavom sa 6 metara poslao u domaćeg vratara.

U 59. minuti domaćini su opet izgubili loptu u svojoj trećini, Olmo je dotrčao do 18 metara, po snažnom udarcu vratar Diddlon odbio je loptu u gredu.

Držao je vratar Didillon svoju momčad u utakmici dok je mogao, a u 68. minuti ništa nije mogao.

Gojak je s 23 metra udario loptu koja je okrznula Makarenka, promijenila smjer i završila let u mreži - 0:2.

Dinamo je izrazitu dominaciju napokon okončao pogotkom nakon kojega su pale natjecateljske tenzije.

Anderlecht ni na koji način nije mogao ugroziti pobjedu koju je momčad Dinama lakoćom sačuvala.

Da je u Dinama bilo malo više mirnoće u završnici, Anderlecht je mogao teže stradati.

ANDERLECHT: Didillon, Najar (66 Saief), Vranješ, Sanneh, Milić, Bakkali (89 Morioka), Makarenko, Trebel, Amuzu, Santini, Dimata (85 Lawrence)

DINAMO: Livaković, Stojanović, Theophile, Dilaver (46 Perić), Rrahmani, Ademi, Hajrović (75 Šunjić), Gojak, Olmo, Oršić (90 Gavranović), Petković

Filip Dangubić nije bio u sastavu Trnave koji je doživio poraz od Fenerbahčea.

Utakmice 2. kola Europske lige, Skupina D: Anderlecht - Dinamo (Hajrović 18-11m), Fenerbahče - Trnava 2:0 (Slimani 52, 69)

Poredak: Dinamo 6, Fenerbahče i Trnava 3, Anderlecht 0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.