DINAMO - RIJEKA Nikola Jurčević: Desetak i više tisuća gledatelja puno bi nam značilo

Utorak, 03. travnja 2018. 19:53 Napisao/la  SC
Nikola Jurčević
Nikola Jurčević Foto: www.gnkdinamo

 Nikola Jurčević najavio je utamicu polufinala Kupa protiv Rijeke, Dinamo na maksimirskom travnjaku u srijedu od 17.30 igra utakmicu koja finale znači:

- Čeka nas velika utakmica, u ovom trenutku najveća za nas. Imamo šansu za ulazak u finale Kupa, što nam je velika želja i ambicija. Napravit ćemo sve da ispunimo taj cilj i optimist sam prije susreta s Rijekom. Napravili smo mali kiks u Zaprešiću, ali bilo je tu dosta subjektivnih i objektivnih okolnosti zašto nismo izgledali kako smo željeli. Od izostanka nekih igrača, do vremenskih uvjeta, kao i kvalitetan protivnik koji nam nije dopustio da zabijemo gol. Ostaje mala žal za ta dva boda, ali to je tema koja ide iza Kupa. Rijeka je kvalitetna momčad, zadnjih nekoliko godina ima europski pedigre. Odigrali su jako puno ovakvih utakmica. Momčad su koja je aktualni prvak i osvajač Kupa, pobijedili su nas u zadnjoj utakmici, imaju velike motive. Kompletirani smo, vraćamo se, spremni smo i motivirani. Gledali smo Rijeku nekoliko puta, i zadnju utakmicu u Splitu, i ostale prijašnje susrete. Znamo način na koji igraju, da su posebno opasni nakon reakcije ili iz kontranapada. To su sve varijante za koje se spremamo, pokušat ćemo ih neutralizirati i nametnuti svoju igru. Vjerujem da ćemo doći do željene pobjede, kaže Jurčević.

O načinu igre trener Dinama nije puno govorio:

- Ne mogu previše pričati o tome kako ćemo se suprotstaviti Rijeci i kako ćemo igrati. Utakmica će dati sve odgovore, možemo li se nametnuti i nadigrati Rijeku. Svjesni smo da u nekim utakmicama nismo djelovali najbolje, izgubili smo nekoliko susreta, ali ovo je velika prilika za nas da pobjedom vratimo samopouzdanje i sigurnost. Prilika je to da dobijemo polet i novi entuzijazam za ono što nas čeka u finišu prvenstva. Bez obzira na način igre u prošlosti, nije danas trenutak za analizu, smatra Jurčević.

Dinamo će igrati u drugačijem sastavu nego u Zaprešiću proteklog kola:

- Nekoliko igrača nam je falilo u zadnjem susretu. Soudani ili Sosa bili su s reprezentacijom, igrali su dvije utakmice, prije toga su imali kontinuitet, mislim da njihov izostanak s utakmice u Zaprešiću neće toliko faliti sada u smislu svježine i snage. Doumbia se vraća nakon duže pauze, ali je kvalitetno trenirao pa očekujem da bude na pravom nivou. To su situacije na koje se ne može do kraja utjecati. Nadam se da će u dobrom ambijentu svi igrači dati maksimum i da ćemo doći do toga što želimo. Vidjet ćemo nakon zadnjeg treninga tko će konkurirati. Vjerujem da imamo potencijala da igramo bolje i nadam se da ćemo to pokazati protiv ovog protivnika kojeg apsolutno respektiramo. Ne bojimo se, bilo je puno susreta gdje je Dinamo itekako znao izdominirati Rijeku. Nadam se da ćemo se u srijedu mi veseliti, priželjkuje Jurčević.

O atmosferi oko kluba kaže:

- Mislim da je Rijeka jaki mamac za navijače. Nadam se da će biti desetak ili više tisuća gledatelja. To bi nam puno značilo i u takvom pravom ambijentu sigurno bi momčad više pružila i bolje izgledala. Postoji pozitivno uzbuđenje, jer je to važna utakmica. I za mene osobno, za ekipu i za klub. Ulog je prolaz u finale Kupa, ogled s velikim rivalom Hajdukom. Motiva ima koliko hoćete. Svima je jasno što ta utakmica znači za sve nas. Vjerujem da možemo dobro odigrati i pobijediti. Nema koristi od toga ako ćemo biti nervozni. Treba pripremiti ekipu da budu što bolji u derbiju i vidjet ćemo kako će to završiti, zaključuje Jurčević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.