Liga prvaka: Amer Gojak sjajnim pogotkom osigurao Dinamu jesen u elitnom natjecanju

Utorak, 27. kolovoza 2019. 22:55 Napisao/la  SC

Rosenborg - Dinamo 1:1. U drugom dijelu igrači Dinama podignuli su fizičku razinu igre taman toliko da Rosenborg više nije imao snage igrati na silu

Dani Olmo nastavlja natjecanje u Ligi prvaka
Dani Olmo nastavlja natjecanje u Ligi prvaka

 

Dinamo se plasirao u skupinu Lige prvaka nakon što u uzvratnoj utakmici protiv Rosenborga odigrao 1:1 i sačuvao prednost iz prve utakmice (2:0).

U 71. minuti Gojak je primio loptu na izlasku iz zadnje trećine, otrčao prema kaznenom prostoru i s 22 metra silovito loptu poslao u gornji desni kut vratara Rosenborga.

Atraktivnim pogotkom Gojak je Dinamo osigurao prolaz u natjecanje po skupinama nakon utakmice tijekom koje Dinamo nije stvorio ni jednu izglednu priliku.

Odavno momčad Dinama jednu europsku utakmicu nije igrala tako bojažljivo nakon što je primila pogodak.

U 11. minuti domaćini su postignuli pogodak i dobili dodatno samopuzdanje.

Adegbenro je ubacio s lijeve strane, Jensenov je udarac s dva metra obranio je Livaković, lopta se odbila od stative do Akintole koji nije imao težak posao - 1:0.

Igrači Rosenborga od toga trenutka počeli su dominirati fizički, postali su bolji u jedinom elementu u kojemu su mogli parirati Dinamu.

Dobivali su lakoćom duele, bili su puno agresivniji, posebice u kontroli tzv. drugi lopti.

Što su igrači Dinama očekivali u uzvratnoj utakmici nije jasno, jedino je bilo jasno da igračima Dinama u prvom dijelu nedostaje inteziteta.

Dinamo je stalno igrao pod pritiskom iz kojega je Rosenborg stvorio dvije izgledne prilike.

U 31. minuti Adegbenro je slijeva iz okreta s 15 metara gađao suprotni kut, Livaković je zaista u vrhunskoj formi.

U 44. minuti Livaković je mogao samo gledati kako je Hedenstad iz slobodnog udarca loptu uz "živ zid" poslao u vratnicu.

U drugom dijelu igrači Dinama podignuli su fizičku razinu igre taman toliko da Rosenborg više nije imao snage igrati na silu.

Budući da u napadu Dinamo ništa konkretno nije napravio cijelu utakmicu, počelo je odrađivanje nezanimljive utakmice za nepristrane gledatelje.

Do Gojakova pogotka tenzije je održavao aktivan rezultat, Rosenborgu je trebao pogodak da dostigne Dinamo.

Međutim, obrambeni blok Dinama u drugom dijelu puno je bolje djelovao, domaćini su stvorili samo jednu priliku kada je bilo prekasno.

U 77. minuti Adegbenro je prema običaju prošao pokraj Stojanovića, vratio u sredinu gdje je Soderlund s 12 metara promašio vrata.

ROSENBORG: Hansen, Hedenstad (84 Ceide), Reginiussen, Hovland, Meling, Jensen, Lundemo (74 Trondsen), Konradsen, Akintola (74 De Lanlay), Soderlung, Adegbenro

DINAMO: Livaković, Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac, Moro, Hajrović (66 Gojak), Ademi, Olmo (90+2 Gavranović), Oršić (81 Atiemwen), Petković

Uzvratna utakmica play-offa Lige prvaka: Rosenborg - Dinamo 1:1 (1:3) (Akintola 11/Gojak 71)
* u zagradi je ukupni rezultat

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.