Ako Zdravko Mamić u srijedu bude osuđen, Dinamo postaje zločinačka organizacija

Utorak, 05. lipnja 2018. 12:30 Napisao  I. V.

Osim presude Mamiću, u srijedu će biti zanimljivo saznati kako sud tumači odluku Skupštine Dinama, koja je jednoglasno donijela odluku da klub nije oštećen ni jednu lipu

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

Zdravka Mamića u srijedu očekuje nepravomoćna presuda na Županijskom sudu u Osijeku, gdje je završen sudski proces u kojemu je DORH teretio braću Mamić, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara da su oštetili Dinamo za 116 mil. kuna i za utaju 12,2 mil. kuna poreza.

Mamić je u ponedjeljak navečer sazvao konferenciju za novinare tijekom koje je javnosti predočio ispise sms-komunikacije bivšega državnog tužitelja Dinka Cvitana, savjetnik Dinama time je želio naglasiti da postoji izravni pritisak DORH-a na osječki sud.

- Na moju kućnu adresu u više navrata došao je navodni ispis razgovora Dinka Cvitana, bivšeg državnog odvjetnika i Tamare Laptoš,  v. d. ravnateljice USKOK-a, kazao je Zdravko Mamić.

DORH je reagirao sljedećim priopćenjem na službenioj stranici:

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća, a koje je iznio optuženik u jednom kaznenom predmetu na sinoć održanoj konferenciji za novinare.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku. (5. 6. 2018.)

Nadležno državno odvjetništvo zatražit će od kriminalističke policije provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navodne komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku, stoji u priopćenju.

Osim presude Mamiću, u srijedu će biti zanimljivo saznati kako sud tumači odluku Skupštine Dinama, koja je jednoglasno donijela odluku da klub nije oštećen ni jednu lipu.

Ako je bude negirao, Dinamo postaje zločinačka organizacija!

 Što se Mamića tiče, njemu prijeti do 15 godina zatvora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.