SP 2019 Srbija pobijedila Amerikance u dvoboju za poredak od petog do osmog mjesta

Četvrtak, 12. rujna 2019. 16:33 Napisao/la  SC
Srbija bolja od SAD-a
Srbija bolja od SAD-a

U razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kini košarkaši Srbije pobijedili su SAD 95:89.

Uoči početka SP-a mnogi su predviđali upravo američko - srpsko finale, međutim obje reprezentacije su neočekivano poražene u četvrtfinalu i ispale su iz borbe za odličje.

Nakon šokantnih poraza Srbije od Argentine i SAD-a od Francuske u četvrtfinalu, jedni od glavnih favorita susreli su se u razigravanju od petog do osmog mjesta.

Nakon utakmice izbornik Amerike, Gregg Popovich bio je impresioniran Bogdanom Bogdanovićem koji je zabio 28 koševa, od toga čak sedam trica.

- Srbija je ekipa puna iskusnih i talentiranih igrača, odlično vođena od strane Saše Đorđevića, koji radi fantastičan posao s njima. Igrali su na sjajan način, imali su konstantnost na svim pozicijama. Pronalazili su otvorene igrače konstantno na svim pozicijama, napravili su sjajan posao. Nije nam bilo lako s ekipom koja ima mlade, a iskusne košarkaše. Bogdanović je ponovo bio on fire. To je to, rekao je legendarni trener.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.