SENZACIJA U BIH

Najmlađi igrač debitirao u A-1 ligi

Nedjelja, 09. prosinca 2018. 19:06 Napisao/la  SC

Edah Drobo ima samo 11 godina

Edah Drobo debitirao protiv Čelika
Edah Drobo debitirao protiv Čelika

 

Senzacija u BiH!

Edah Drobo ušao je u povijest košarke BiH, ali i šire regije.

U utakmici A-1 košarkaške lige između Čelika i Iskre (84:80), Drobo je upisao prve minute u seniorskoj košarci.

Dječak iz Bugojna na parketu je proveo samo 37 sekundi, upisao se u listu strijelaca i postao vijest dana u susjednoj državi.

- Mi u klubu smo dogovorili da svaku utakmicu povedemo jednog dječaka iz omladinskih selekcija. Drobo je trebao ići u Brčko, na kraju ipak nije, a sada sam ga poveo i dao mu šansu. Moram priznati da sam mu obećao dati priliku, a djecu ne treba lagati. Ušao je u igru, iskoristio tu jednu šupljinu u redovima Čelika, te upisao se i u listu strijelaca. Zaslužio je to svojim radom i ponašanjem, te mislim da će biti prilike ove sezone da opet dobije šansu, objasnio je svoj potez trener Iskre Mujo Kovačević.

Nesvakidašnji potez trenera Iskre dobio je veliki medijski odjek i izazvao oprečne reakcije struke.

Budući da je A-1 liga bh-inačica hrvatskoj A-1 ligi, Drobo je igrao protiv 20 godina starijih igrača koji imaju premijerligaške ambicije.

Naime, Edah Drobo ima samo 11 godina!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.