HRVATSKA - RUMUNJSKA Ivica Skelin: Nismo imali vremena za pripreme

Četvrtak, 22. veljače 2018. 20:15 Napisao/la  SC
Ivica Skelin
Ivica Skelin

 Izbornik Ivica Skelin, Hrvoje Perić i Željko Šakić najavili kvalifikacijsku utakmicu za Svjetski kup 2019 protiv Rumunjske, koja se u petak od 18 sati igra u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru.

- Svaka je utakmica podjednako važna. Imamo dvije utakmice na domaćem terenu, prva je protiv Rumunjske. Gledali smo ih kroz njihove prve dvije utakmice koje su odigrali u Italiji i na domaćem terenu protiv Nizozemske. Radi se o jednoj manje poznatoj ekipi, neki igrači su igrali protiv nas prošlo ljeto na Eurobasketu, neke poznajemo, neki su novi. Napravili smo skauting. Ovih smo dana radili i na našoj taktičkoj pripremi. Nismo imali previše vremena za pripreme kao ni druge ekipe. Energija je dobra, momci su pozitivni, rade dobro, atmosfera je super i jedva čekamo da utakmica počne, kazao je Skelin.

- Očekuje nas važna i teška utakmica, sigurno kad imaš taj imperativ pobjede onda je i malo teže, ali mislim da ova ekipa ima kvalitetu i nadam se da ćemo sutra dobro otvoriti ove windowse. Uvijek je najžešći protivnik onaj sljedeći, u ovom slučaju je to Rumunjska, a onda ćemo se koncentrirati. Što se tiče atmosfere, Zadar je najkošarkaškiji grad. Žao mi je što nisu osvojili Kup, sigurno bi to utjecalo da bude jedna dobra atmosfera, ali vjerujem da ćemo ju imati na Višnjiku, rekao je Hrvoje Perić.

- Rumunjska sigurno neće ovdje doći s bijelom zastavom i sigurno da oni imaju neku svoju šanse i normalno, pošto ih dosta znam, misle da su bolji od nas. Jednostavno mi moramo dati sve od sebe u ove dvije utakmice da bi se vratili na pravi put. Nadam se da su dečki toga svjesni i normalno, moramo dati sve od sebe da pobijedimo ove dvije utakmice, smatra Željko Šakić.

Fran Pilepić stigao je u Zadar dva dana pred utakmicu:

- Pilepić je već bio na popisu 24, ali u drugoj turskoj ligi ovog tjedna imaju dvokolo i mi smo se tu borili da ga uspijemo dobiti, nažalost njegov klub je igrao u utorak navečer i Fran je sinoć stigao. Situacija s Uljarevićem je sljedeća. Simona njegov klub ne pušta, to nije naša odgovornost, ne možemo doći do njega i na popis smo stavili Uljarevića koji je sada s nama, kaže Skelin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.