Hrvatska košarkaška reprezentacija ipak u kvalifikacijama za OI u Brazilu?!

Četvrtak, 14. siječnja 2016. 18:27 Napisao/la  SC

Ako domaćini kvalifikacija budu  Italija i Srbija, onda će se povećati kvota europskih reprezentacija u kvalifikacijama


Hrvatska košarkaška reprezentacija mogla igrati kvalifikacijr za OI u Bazilu iako je završila na devetom mjestu na posljednjem Eurobasketu.

Domaćini tri ključna kvalifiacijska turnira početkom lipnja postaju Torino, Beograd i filipinski Pasay, što bi značilo da će u kvalifikacijama nastupiti i Hrvatska.

Ako domaćini kvalifikacija budu dvije europske zemlje koje su ranije izborile kvalifikacije, u ovom slučaju Italija i Srbija, onda će se povećati kvota europskih reprezentacija u kvalifikacijama, pa bi upali Latvija i Hrvatska.

Tko će biti domaćin kvalifikacija službeno će biti objavljeno 19. siječnja, a pored Torina, Beograda i Pasaya u konkurenciji su Prag, Hamburg i jedan turski grad.

Ako domaćini budu Njemačka i Turska, koje nisu izborile kvalifikacije, Hrvatska bi ostala bez šanse za nastup u kvalifikacijama.

Olimpijske igre uz domaćina Brazil i svjetskog prvaka SAD, izborile su Australija kao prvak Oceanije, prvak Afrike Nigerija, Argentina i Venezuela kao najbolje momčadi Južne Amerike, Kina kao prvak Azije, te Španjolska i Litva kao najbolji s posljednjeg Eurobasketa.

Ako bi Hrvatska nastupila u kvalifikacijama, potencijalni protivnici su Latvija, Francuska, Srbija, Italija, Grčka, Češka, Kanada, Meksiko, Portoriko, Angola, Tunis, Senegal, Filipini, Iran, Japan i Novi Zeland.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.