EP: Hrvatska igra protiv Grčke ako večeras u osmini finala pobjedi Rusiju

Nedjelja, 10. rujna 2017. 10:43 Napisao/la  SC
Bojan Bogdanović
Bojan Bogdanović




Hrvatski košarkaški večeras (20.30) protiv Rusije igraju utakmicu osmine finala, izbornik Aco Petrović imao je dovoljno vremena za pripremu utakmice u pozitivnom ozračju nakon  dobro odrađenog posla u skupini.

-  Zadovoljan sam onim što smo odradili u Cluju, dolazimo bez ozljeda i saznanjima sve što treba protiv Rusije napraviti, iako je puno lakše napraviti taktiku nego je primijeniti na terenu jer se radi o jakoj reprezentaciji. Imaju igrače koji su navikli uzimati trofeje i radi se o momčadi s ozbiljnim dometima jer ovdje žele prekinuti jedan negativan niz s posljednjih natjecanja. Radi se o osmini finala i utakmica će biti 50:50. Nemam namjeru trenutno pričati o taktici, ali imamo načina kako braniti Alekseja Šveda. Kada govorimo o njemu to nije igrač koji će završiti utakmicu sa šutem 0/2 ili četiri poena. Moramo mu smanjiti postotke šuta, da ne šutira 7/10 kao u utakmici protiv Velike Britanije. Na početku prvenstva bilo je nepredviđene nervoze, ali svako natjecanje to nosi. U prve dvije utakmice nismo ušli kako smo zamislili, nismo se tada još doveli do radne temperature koja je potrebna za Eurobasket. U dobrom smo stanju i nakon deset utakmica, pet pripremnih i pet natjecateljskih, imamo šansu u osmini finala, rekao je Petrović.

Ako pobjedi Rusiju, Hrvatska igra protiv Grčke koja je u osmini finala pobijedila (77:64) Litvu.

Utakmice osmine finala, nedjelja: Latvija - Crna Gora (11.30), Srbija - Mađarska (14.15), Španjolska - Turska (17.45), Hrvatska - Rusija (20.30)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.