Dino Rađa podnosi ostavku u HKS-u i postaje član stručnog stožera Cedevite

Utorak, 27. veljače 2018. 20:49 Napisao/la  Ivan Jelić

Presudna je činjenica da su aktualni trener Cedevite Juraj Zdovc i Rađa veliki prijatelji, zajedno su igrali 2003. godine u dresu žutih, kada su osvojili titulu prvaka Hrvatske

Dino Rađa
Dino Rađa

 Dino Rađa privremeno napušta Split da bi postao član stručnog stožera Cedevite!

Proslavljeni hrvatski košarkaš, jedna od legedni Splita, član generacije koja je krajem osamdesetih "harala" parketima bivše države i Europe, kako smo neslužbeno saznali odlazi s obitelji živjeti u Zagreb.

Sin Roko igra košarku u nižim uzrastima žutih.

Prije otprilike mjesec dana Rađa je napustio mjesto šefa struke na Gripama, odmah po izboru novog direktora Tomislava Parlova.

Navodno se nisu našli na istoj valnog dužini.

Rađa je godinama financijski pomagao klub, spašavao ga od stečaja.

O Rađim djelima bespotrebno je trošiti riječi, njegov lik i dijelo zapisao je zlatnim slovima u povijesti najbolje košarkaše momčadi s prostora bivše države.

Rada je bio šef struke HKS-a, izbornik Ivica Skelin bio je njegov izbor.

Hrvatski košarkaši doživjeli su tri poraza i ostvarili jednu pobjedu u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvestvo, koje se naredne godine igra u Kini.

Rađa je preuzeo odgovornost i predsjedniku HKS-a Stojku Vranković ponudio ostavku na funkciju prvog čovjeka stručnog stožera saveza.

No, Rađa ostaje u košarci budući da trebao volonterski raditi u stručnog stožeru Cedevite.

Prema neslužbenim informacijama, Rađa bi bogatim igračkim iskustvom trebao podučavati centre aktualnog prvaka države.

Presudna je činjenica da su aktualni trener Cedevite Juraj Zdovc i Rađa veliki prijatelji, zajedno su igrali 2003. godine u dresu žutih, kada su osvojili titulu prvaka Hrvatske i srušili dominaciju Cibone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.