Hrvatski košarkaški izgubili utakmicu od Rumunjske i realne šanse plasirati se na SP

Petak, 23. veljače 2018. 20:21 Napisao/la  SC

Kvalifikacije za SP, 3. kolo: Hrvatska - Rumunjska 56:58 (16:16, 12:5, 10:16, 18:21). Teško je biti pametan, postoji negativna energija koje se ne možemo riješti, kaže Fran Pilepić

Hrvatski košarkaški izgubili utakmicu od Rumunjske i realne šanse plasirati se na SP

 

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je treći poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Rumunjska je u Zadru pobijedila Hrvatsku rezultatom 58:56, još jedna očajna igra hrvatske reprezentacije znači da se odlazak u Kinu 2019. godine svodi na teško ostvarivu teoriju.

Hrvatska je za tricu gađala 2/26 što dovoljno govori o koncentraciji.

Hrvatski igrači uočljivo su igrali pod imperativ pobjede, ali alibija za poraz od slabe Rumunjske jednostavno nema.

- Određeni pritisak je postojao, nismo dobro odgovorili zahtjevima, očekivala se pobjeda u gradu košarke, imali smo premalo dobrih igrača, vanjski šut nas nije služio. Rumunjska je odigrala korektno, što je bilo dovoljno za pobjedu. Šut je bio katastrofalan, vadio nas je napadački skok, ali promašili smo dosta otvorenih šuteva. Nadam se da šanse još postoje, treba dobiti preostale tri utakmice. U ponedjeljak je nova šansa, moramo opuštenije igrati i pobijediti Nizozemsku. Što se događa? Nisam igrao prve dvije utakmice, pa ne znam. Igra nije na potrebnoj razini. Postoji grč, debitirao sam i promašio otvorene šuteve. Teško je biti pametan, postoji negativna energija koje se ne možemo riješti, rekao je Fran Pilepić.

HRVATSKA: Uljarević 6, Perić 19, Mavra, Krušlin 6, Delaš, Pilepić 4, Žorić 11, Planinić, Bilan, Buva 8, Babić 2, Šakić.

RUMUNJSKA: Watson 4, Mandache 5, Dragoste, Orbeanu, Paliciuc 3, Nicolescu 7, Olah 2, Nicoara 8, Cate 13, Casale, Kuti 16, Darwiche.

Kvalifikacije za SP, 3. kolo: Hrvatska - Rumunjska 56:58 (16:16, 12:5, 10:16, 18:21)

Skupina D: 1. Italija 2-0, 2. Rumunjska 2-1, 3. Nizozemska 1-1, 4. Hrvatska 0-3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.