Aco Petrović: Kada su tri čovjeka odbila biti izbornicima, rekli su mi pokušaj nešto napraviti

Nedjelja, 10. srpnja 2016. 09:11 Napisao/la  SC

Darijo Šarić proglašen MVP turnira, Bojan Bogdanović najbolji strijelac


Hrvatski košarkaši pobjedom protiv Italije u produžetku turnira u Torinu ostvarili su plasman na Olimpijske igre. Istinski sportski podvig potpisuje izbornik Aco Petrović:

- Sretan sam, ne samo zbog plasmana u Rio, nego i zbog košarke u Hrvatskoj. Taj sport u posljednje 22 godine pati. Nakon 1995. nismo bili u tri najbolje ekipe u Europi. Prije par mjeseci smo vidjeli da ćemo biti u kvalifikacijama, a kada su tri čovjeka odbila biti izbornicima, rekli su mi pokušaj nešto napraviti. Tada je počela priča. Nisu vjerovali u nas, ali igrali smo dvaput s Kanadom i pobijedili ih, počeli teškom utakmicom s Italijom koja nam je pokazala da se možemo natjecati. Ova Hrvatska će igrati drugačije. Nedostaje nam puno igrača, ali ova momčad će igrati sjajnu obranu. Za igrače poput Simona je ovo možda i posljednja prilika. Sretan sam i zbog Darija Šarića, i zbog ostalih igrača. Zbog njih i zbog košarke. Messina ide u San Antonio po svoj bogati ugovor. Ja nisam došao ovdje zbog novca, osjećao sam da moram nešto vratiti hrvatskoj košarci. Osobno, vrlo sam zadovoljan. Nadigrali smo Grčku i Italiju, to nitko ne može sakriti i na to sam ponosan, rekao je Aco Petrović, koji se kratko osvrnuo na olimpijski turnir:

- Trebam promijeniti 2 ili 3 igrača, ali u velikoj sam dilemi. Možda neću nikoga mijenjati. Kada nitko nije vjerovao u ove igrače, ostali su zajedno ovih mjesec dana. Moram napraviti rotaciju, ali ne mogu okrenuti leđa ovim igračima, rekao je Petrović.

Darijo Šarić proglašen je MVP kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Torinu. Šarić je nosio hrvatsku momčad u prijelomnim trenucima utakmica protiv Grčke i Italije.

Bojan Bogdanović bio je prvi strijelac turnira, napadački je dominirao protiv svih protivnika.

U najboljoj pteroci su Bogdanović, Šarić, Belinelli, Gallinari i Melli. Trojica Talijana u petorku su ušli vjerojatno zato što se petorka složila prije finalne utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.