US Open: Ana Konjuh i Borna Čorić pobjednici u juniorskoj konkurenciji

Ponedjeljak, 09. rujna 2013. 07:41 Napisao/la  SC

Prvi put u povijesti US Opena dvostruku pobjedu ostvario je juniorski par  izvan Amerike

Ana Konjuh i Borna Čorić pobjednici su juniorskog US Opena! Mladi hrvatski tenisači paralelno su ostvarili povijesni uspjeh hrvatskog tenisa, koji je na US Openu predstavio buduće zvijezde svjetskog tenisa.

 

 

Konjuh je do naslova došla iscrpljujućim mečom protiv Amerikanke Alicije Tornado Black. Meč je trajao  tri sata, završilo 3:6, 6:4, 7:6(6) za drugi Anin juniorski naslov u ovoj sezoni. Borna Ćorić veliki uspjeh ostvario je pobjedom protiv Thanasija Kokkinakisa 3:6, 6:3, 6:1.

 

Amerikanci su oduševljeni hrvatskim nadama. Posljednji put dvostruku pobjedu ostvarili su Australci Luke Saville i Asleigh Barty  u Wimbledonu 2011., a prije toga je to uspjelo Janku Tipsareviću i Jeleni Janković u Melbourneu 2001. Na US Openu se to dogodilo četiri puta, posljednji put 1992. godine kada su pobjednici bili Brian Dunn i Lindsay Davenport. Prvi put u povijesti US Opena dvostruku pobjedu ostvario je juniorski par  izvan Amerike.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.