Splitski paradoks: Dario Šarić dolazi na posudbu u KK Split kojemu je država blokirala račun

Ponedjeljak, 17. rujna 2012. 16:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Šarić je potpisao ugovor sa španjolskim prvoligašem Bilbaom, ali njegov potpis osporava KK Zagreb

KK Split, trostruki uzastopni prvak Europe i klub koji je imao najbolju momčad prošlog stoljeća, proživljava posljednjih godina pravu agoniju. Besparica je klub dovela na niske grane, igrači odlaze s Gripa tamo gdje će imati bolje financijske uvjete.

 

Najnovija financijska čestitka stigla je iz Ministarstva financija, koje je klub blokirao u iznosu od 14 milijuna kuna zbog neplaćenog poreza. Klub je krenuo u proces preoblikovanja, no blokada računa zaustavila je sve daljnje radnje oko privatizacije kluba.

 

Istodobno se Splitu dogodio Dario Šarić! Mladi Šarić na Europskom juniorskom prvenstvu u Litvi proglašen je najboljim mladim igračem Starog kontinenta. Šarić je potpisao ugovor sa španjolskim prvoligašem Bilbaom, ali njegov potpis osporava KK Zagreb čiji je Šarić bio član prošle godine, zagrebački klub traži odštetu od milijun eura. Španjolci ne žele platiti iznos, slučaj je na Arbitraži FIBA-e.

 

Šarić se u međuvremenu dogovorio s čelnicima KK Splita da ovu sezonu odigra kao posuđeni igrač Zagreba ili Bilbao. U ponedjeljak bi se trebao priključiti novim suigračima na treningu.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.