SP košarkaša: Francuska iznenadila domaćine, Srbija održala sat košarke Brazilcima

Srijeda, 10. rujna 2014. 23:57 Napisao/la  SC

Rezultati četvrtfinala: Srbija - Brazil 84:56, Francuska - Španjolska 65:52

Uzbuđenja, ali ni iznenađenja nije manjkalo drugog četvrtfinalnog dana Svjetskog košarkaškog prvenstva. Nakon što su u utorak u Barceloni svoj posao relativno jednostavno obavili SAD i Litva, u Madridu se događalo nešto potpuno drukčije. Srbija i Francuska drugi je polufinalni par, što za računicu vrlo jednostavnim riječnikom daje da su domaćini i jedni od glavnih favorita za naslov svjetskog prvaka ispali s turnira. 

U ranijem terminu Srbija je na krilima izuzetnog Miloša Teodosića svladala Brazil. Zavšilo je visokih 84:56, Južnoamerikanci nisu imali nikakvih šansi pored stroja Saše Đorđevića. U srpskoj reprezentaciji svatko ima svoju ulogu, pa članovi startne petorke rijetko izalze s parketa. Teodosić i Bjelica su u igri proveli 29, Marković 28 minuta, igrači iz rotacije dali su svoj učinak kada su starteri trebali odahnuti. Teodosić je stavio dvadeset i tri koša, od čega tri trice, dvanaest je dodao najbolji 'šesti igrač' Bogdanović, po deset Krstić i Raduljica. Njihova je prednost samo rasla, s plus pet otišli su na predah, a posao završili u drugom poluvremenu u kojem je Brazil postigao tek 24 poena. Primjenili su potreban recept, zaustavili centre i potpuno onesposobili vanjski šut, što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. 

Potpuno se iznenađenje dogodilo u drugom susretu. Francuska je svladala Španjolsku, ostavivši ih na tek pedeset i dva koša, sa šutom za tri poena 2-22. Pau Gasol postigao je sedamnaet, mali je učinak dao i Navarro s deset poena, no to je uglavnom bilo sve. Reyes i Claver nisu igrali, mlađeg Gasola nije išao šut (1-7), sve su to znalački naplatili Francuzi. Petnaest poena Diawa i trinaest Heurtela za uvjerljivih 65:52 u obrambeno savršenoj igri gdje su visoki igrači (Gobert, Diaw) onesposobili španjolske napade na najbolji mogući način.

Zbirno, Srbija i Francuska igrat će ponovno u polufinalu. Bit će to prilika izabraniciam Saše Đorđevića da se osvete Diawu i društvu za minimalan poraz u slupini (73:74). Uspiju li u toj nakani, Srbe čeka vjerovatno finale s Amerikancima, koje su na pohodu do svjetske titule 2002. godine svladali u četvrtfinalu. I to baš u Indianapolisu, tako da će i u Madridu biti sve otvoreno.

Rezultati četvrtfinala: Srbija - Brazil 84:56 (Teodosić 23/Varejao 12), Francuska - Španjolska 65:52 (Diaw 15/P. Gasol 17)

Parovi polufinala: SAD - Litva (11.9 - 21h), Srbija - Francuska (12.9 - 22h)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.