KOŠARKAŠKA A-2 LIGA

Naglić debitirao pobjedom u Crikvenici

Subota, 07. ožujka 2015. 18:38 Napisao  Patrik Mršnik

Susret 19. kola: Crikvenica - Škrljevo 79:87 (19:24, 15:24, 25:24, 20:15)

Košarkaši Škrljeva pobjedom u Crikvenici stigli su na korak do nove obrane naslova prvaka zapadne skupine A-2 lige. Više raspoloženih pojedinaca rezultiralo je slavljem i prvom pobjedom Aramisa Naglića na klupi Škrljeva.

Škrljevčani su mogli slaviti prolazak u kvalifikacije i prije samoga kraja susreta, dapače, već nakon poluvremena. Kircima za preuzimanje liderske pozicije nije bila dovoljna samo pobjeda, trebalo je slaviti s preko šesnaest koševa prednosti. Da je to nemoguća misija za momčad Zorana Oštrića pokazao je već uvod utakmice. Gosti su krenuli s početnih 0:5 u uvodne dvije minute utakmice. Prvi koš Crikvenica je postigla tek u trećoj minuti preko Matije Šamanića. Škrljevčani su najveću prednost imali nakon trice Trbovića (12:22) na isteku osme minute, otkad se domaćin serijom 7:2 primaknuo lideru prvenstva. U toj su fazi već počeli problemi s prekršajima, Trbović je do poluvremena napravio tri osobne pogreške, tri igrača imala su po dvije. Ne čudi stoga da je novi trener Škrljeva Aramis Naglić na prvoj minuti predaha tražio pamet u glavama svojih igrača.

Nakon relativno loše šuterske prve četvrtine Surina je tricom otvorio drugu (19:27), uslijedile su potom tri promašene trice Škrljeva te dvije Marka Benića do konačnog njegovog koša za 22:31 u 15. minuti. Gosti su jednostavnom igrom održavali prednost stečenu u prvoj četvrtini. Trice izmjenjuju Prostran i Benić, malo kasnije Bjelanović i Komadina (28:38). Na dvoznamenkastoj su razlici izabranici Aramisa Naglića ostali i po isteku 18. minute kada Surina stavlja na 34:45, završni je pečat na dobro izdanje gostiju u prvoj četvrtini stavio Bjelanović, tricom sa sirenom za konačnih 34:48. Bjelanović je u prvom poluvremenu stavio trinaest poena.

Tek u nekoliko navrata Kirci osjetnije prijete Škrljevu. Nije uspio ni završni pritisak započet na tri minute od kraja. U tom je razdoblju domaća momčad stavila tri vezane trice (Komadina, Piškulić, S. Domijan), priključak je ostvaren kod 77:82, ali vremena za nešto još značajnije nije bilo. Najveću prednost gosti su imali kod 48:65 kada su koševe vezali Cvitanović i Modić. Na kraju je Kircima tek preostalo čestitati Škrljevu na zasluženoj pobjedi koja ne može biti osporena ni s nekoliko diskutabilnih odluka sudaca na samom kraju susreta.

Računica je jasna, tri kola prije kraja Škrljevčani imaju teško dostižne dvije pobjede više od Crikvenice. Nova titula prvaka matematički može biti potvrđena na Mavrincima sljedećeg vikenda kada dolazi Kraljevica.

Crikvenica - Škrljevo 79:87 (19:24, 15:24, 25:24, 20:15)

CRIKVENICA: Maruna 9, S. Domijan 3, Piškulić 3, B. Šamanić, Mandžuka 1, Komadina 21, M. Šamanić 14, Zoričić, M. Domijan, I. Benić, M. Benić 28, Dejanović

ŠKRLJEVO: Surina 14, Kozlevčar, Prostran 13, Mitić, Amančić, Kraljić, Bjelanović 17, Modić 15, Gržinić, Trbović 8, Cvitanović 12, Velčić 8

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.