Eurobasket: Slovenija osvojilo zlato pobjedom protiv Srbije u atraktivnom finalu

Nedjelja, 17. rujna 2017. 22:43 Napisao/la  SC
Goran Dragić
Goran Dragić

Slovenija je prvak Europe.

Slovenci su u fantastičnom finalu pobijedili Srbiju 93:85 i osvojili prvu medalju za slovensku košarku.

Prvo ime finala bio je slovenski playmaker Goran Dragić koji je susret završio sa 35 postignutih koševa s time da je teren napustio u zadnjoj četvrtini zbog ozljede lista noge.

Dragića su pratili Prepelič s 21 košem i Randolph s 11, dok se čudesni Dončić s 8 koševa ozlijedio u završnici treće četvrtine.

Prvu četvrtinu je dobila Srbija 22:20, a na poluvrijeme se otišlo vodstvom slovenskih košarkaša 56:47.

U trećoj četvrtini Slovenci drže prednost i u zadnju četvrtinu odlaze s prednošću od četiri koša, 71:67.

U posljednjih 10 minuta igre Srbija pojačava tempo, a najefikasniji slovenski košarkaš Dragić ispada iz ritma i promašuje nekoliko napada.

U posljednjim minutama susreta rezultat je 80:80 i 82:82, ali Slovenija izlazi iz krize na krilima Randolpha i Prepelića.

Slovenija dolazi do pobjede rezultatom 93:85.

Finale: Slovenija – Srbija 93:85

Veliki favorit Španjolska je u Istanbul došla po zlato, no na kraju se mora zadovoljiti broncom. U dvoboju za treće mjesto svladala je Rusiju 93:85.

U pobjedi protiv Rusije Pau Gasol upisao je 26 poena i deset skokova, a Marc Gasol 25 poena. Kod Rusije Aleksej Šved ubacio je 18 poena.

Utakmica za 3. mjesto: Španjolska – Rusija 93:85.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.